RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøkko tok til tårene etter OL-skuffelse


SKUFFET: Skøyteløper Hege Bøkko.
SKUFFET: Skøyteløper Hege Bøkko. Foto: Mladen Antonov (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hege Bøkko var oppgitt etter 14.-plass på 1000-meteren. Ida Njåtun ble beste nordmann med en 10.-plass.

Ida Njåtun tok en respektabel 10.-plass og endte foran tittelforsvareren på 1000-meteren i OL onsdag. Jorien ter Mors sørget for nok et nederlandsk skøytegull.

Dermed fortsatte Njåtun framgangen fra forrige OL. For fire år siden ble hun nummer 17 på distansen. Mandag tok Asker-løperen en solid 7.-plass på 1500 meter, en forbedring på fem plasseringer fra lekene i Sotsji.

Njåtun gikk sammen med det sørkoreanske hjemmehåpet Kim Hyun-yung i par nummer sju. Den duellen vant hun klart ved å klokke inn til tiden 1.15,43. Det holdt til en 2.-plass helt fram til tolvte par skulle i aksjon.

Da tok både ter Mors og amerikanske Brittany Bowe seg forbi. Til slutt ble Njåtun skjøvet ned til en mer enn godkjent 10.-plass. Hun var 1,87 sekunder bak vinnertiden, som lød på 1.13,56. Det er olympisk rekord.

Njåtun holdt tittelforsvarer Zhang Hong akkurat utenfor topp ti. Kineseren vant overlegent gullet i Sotsji, men var ikke i nærheten i Pyeongchang.

Hege Bøkko skuffet på OL-isen. Hun hadde forventninger om å klare bedre enn en 14.-plass. Hol-løperen gikk tidlig tom for krefter og var i mål på 1.15,98.

Bøkk var tydelig skuffet over egen innsats.

- Det er tungt. Jeg er mest irritert over meg selv, for jeg får ikke ut det jeg er god for. Jeg har aldri vært så stabil teknisk på trening og aldri følt meg så bra. Det å komme i mål å se den tiden, det var skuffende, sier en tårevåt Bøkko til Eurosport.

- Jeg vet ikke hva som gikk feil. Jeg ville ekstremt mye. Jeg er overrasket over at tiden var så dårlig. Det er bare en uke siden jeg gikk et sekund fortere. Jeg er rett og slett veldig skuffet, sier hun.

Med triumfen står Nederland med fire OL-gull på 1000 meter for kvinner. Det er like mange som daværende Sovjetunionen tok mellom 1960 og 1980. Ingen nasjoner har vunnet flere olympiske gull på distansen.

Den japanske duoen Nao Kodaira og Miho Takagi tok sølvet og bronsen onsdag.

Norge har kun to kvinnemedaljer på skøyter i OL. Lisbeth Korsmo tok bronse på 3000-meteren under Innsbruck-lekene i 1976, mens Bjørg Eva Jensen gikk inn til gull på samme distanse fire år senere i Lake Placid.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere