Det norske laget i mixed double curling tapte siste grunnspillkamp i OL mot Kina med hele 3-9. Dermed venter tiebreak om semifinaleplass mot den samme motstanderen.

Kampen spilles klokka 12 norsk tid søndag.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien ledet 2-1 etter tre omganger, men ble deretter hardt straffet for en dårlig omgang der kineserne vant 3-0 og tok ledelsen i kampen 4-2.

I femte omgang reduserte Norge ledelsen, men Nedregotten og Skaslien klarte aldri å skaffe seg ordentlig grep om den svært viktige kampen.

Kineserne spilte best i mesteparten av oppgjøret, og var svært sterke i den sjette omgangen. Skaslien misset med siste stein, og Ba Dexin og Wang Rui kunne dermed kontrollere inn en imponerende 5-0-seier i omgangen.

Dermed valgte Nedregotten og Skaslien å gi opp seiershåpet og takket for kampen.

- Det er veldig frustrerende. Kina er foran hele veien og vi klarer å kjempe oss med. Til slutt så går det ikke lenger. Da er det takk for kampen, sier Skaslien til Eurosport.no

Reddet seg unna

Sveits kunne også havnet i omspillet, men gjorde en mesterlig sistestein i åttende og siste omgang mot de russiske utøverne, som konkurrerer under OAR-fanen.

Jenny Perrets sistestein skaffet sveitserne 3-0 og snudde 6-8 til 9-8 med 3-0 i siste omgang.

Ettersom Norge og Kina begge endte på fire seirer og tre tap i grunnspillet, møter Norge kineserne igjen til omspill om den fjerde og siste semifinaleplassen.

OAR går foran Norge og Kina på innbyrdes resultater.

Misset to ganger

Canada topper tabellen etter seks seirer og ett tap (mot Norge), mens Sveits står med 5-2 etter etter triumfen mot OAR i siste kamp.

Nedregotten og Skaslien rotet bort sin første «matchball» da det overraskende ble 3-10-tap mot allerede utslåtte USA i lørdagens sjette kamp. Dermed trengte de seier over kineserne for å sikre semifinalebillett.

I det tilfellet ville Sveits og OAR også automatisk ha gått videre sammen med Norge og Canada. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

(©NTB)