Gå til sidens hovedinnhold

Bronse til Norge - Bjørgen historisk

USA gikk til topps i dramatisk finale.

PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk inn til bronse på lagsprinten i Pyeongchang-OL onsdag.

USA tok gull, med Kikkan Randall og Jessica Diggins, mens Sverige, med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, tok sølv.

Norge var tre sekunder bak vinnerlaget i mål.

- Jeg gikk det jeg var god for, men fikk syra på slutten der, sier Falla til TVNorge etter løpet.

Bjørgen gikk rett i tet på den første etappen og sendte Falla ut i en knapp ledelse foran Russland (OAE) og Sverige på tredjeplass.

Falla tok kommandoen på den andre etappen og kjørte hardt på i duell med Stina Nilsson. Ved veksling var hun likevel 0,3 sekunder bak Sverige.

Bjørgen gikk Norge tilbake i tet i løpet av den tredje etappen, men Sverige og Charlotte Kalla fulgte tett, og var bare 0,3 sekunder bak ved veksling.

USA sterkest

På den fjerde etappen meldte også USA seg på og ved neste veksling var amerikanerne først, foran Norge og Sverige som fulgte tett.

På etappe nummer fem gikk Bjørgen på ny i front, men klarte ikke å riste av seg Kalla. Ved målpassering gikk Falla og Nilsson nesten likt ut, mens også USA var hakk i hæl.

På den siste etappen så det ut som det skulle stå mellom Norge og Sverige, men USA hang også godt med og i spurten var det Diggins som var sterkest i duell med Nilsson.

Falla klarte ikke helt å holde følge med de to inn mot mål og fikk trøbbel inn mot oppløpet. Dermed måtte Norge ta til takke med tredjeplassen.

Historisk Bjørgen

Onsdagens medalje betyr også at Bjørgen nå er den norske utøveren som har tatt flest medaljer i vinter-OL gjennom tidene.

Trønderjenta står nå med 14 medaljer i vinter-OL og med det passerer hun Ole Einar Bjørndalen i antall OL-medaljer totalt.

Han står med totalt 13 OL-medaljer (8 gull, 4 sølv, 1 bronse), mens Bjørgens 14 medaljer er fordelt på 7 gull, 4 sølv og 3 bronse. Bjørn Dæhlie har også åtte OL-gull, men har kun 12 medaljer totalt i OL.

Les også

Halfvarsson er lei av den norske nasjonalsangen

Lett til finale

I semifinalen tidligere onsdag morgen hadde duoen Bjørgen og Falla få problemer med å ta seg videre. Bjørgen gikk Norge opp i tet fra start og det norske laget holdt den ledelsen helt inn til målpassering.

Sveits og Slovenia fulgte på plassene bak Norge i semifinalen.

I den andre semifinalen trøblet Sverige litt, og Charlotte Kalla brakk staven, men sammen med Stina Nilsson hadde hun likevel få problemer med å gå til finalen. Sverige ble nummer to i sin semifinale.

USA vant heatet, mens Russland (OAR) kapret tredjeplassen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken