RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Caspersen Falla satt ut av advarsel før finalen

SØLV: Maiken Caspersen Falla tok OL-sølv på sprinten.
SØLV: Maiken Caspersen Falla tok OL-sølv på sprinten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En advarsel preget Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen i OL i Pyeongchang.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Den regjerende olympiske mesteren måtte tirsdag se seg slått av rival Stina Nilsson i OL-finalen i sprint.

Nilsson var overlegen og tok en fortjent OL-gull.

Falla sier etter løpet at hun er godt fornøyd med sølvmedaljen, men erkjenner samtidig at hun føler hun har mer å gå på.

Les også: Åpenhjertig Klæbo: - Mange søvnløse netter

Satt ut av advarsel

Til Nettavisen avslører den norske stjernen at hun ble preget av en advarsel hun fikk like før hun skulle gå finalen.

Falla forklarer at advarselen skal ha gjeldt et mulig skøytetak utenfor sporet.

- Jeg havnet litt i den situasjonen jeg ikke hadde lyst til å havne i med tanke på gullmedalje. Jeg synes det er veldig krevende i dag. Det er kanskje derfor jeg er så fornøyd med det sølvet som jeg er. Jeg tror aldri jeg har vært med på en sprint hvor det lønner seg så mye å stake utenfor sporet. Men så får jeg beskjed om at jeg har fått muntlig advarsel, sier Falla til Nettavisen.

- Jeg fikk beskjed om det da jeg kom i mål etter semifinalen. Jeg vet ikke hvor det var eller hva jeg har gjort, men han sa det var cirka 20 andre som også hadde fått det, sier Falla.

Falla forteller at hun ble satt ut av advarselen.

- Jeg aner ikke hva det innebærer engang, men det hørtes skummelt ut, sier Falla som mener finaleløpet hennes var preget av at hun tenkte på advarselen.

- Jeg trekker meg litt og går i sporet i stedet. Det var absolutt ingen fordel å være i sporet i dag på grunn av mye snø der. Sporet var veldig mye trege. Det var mer is utenfor sporet. Jeg trekker meg litt og blir litt usikker. Med bare litt usikkerhet, så blir det en luke ned ved den første nedoverbakken. Da bruker jeg for mye krefter på å tette den fordi det var motvind. Jeg er bare lettet for at det gikk så bra som det gjorde i dag når det var så ekstremt krevende forhold, forklarer Falla.

PRESSEKONFERANSE: Maiken Caspersen Falla på pressekonferase etter OL-sprinten.

Nilsson stakk

Den norske stjernen er imidlertid tydelig på at hun synes Nilsson fortjente gullmedaljen.

- Jeg unner henne faktisk det. Jeg har både VM- og OL-gull fra før. I dag var det hennes tur og jeg føler at det var fortjent. Hun har vært veldig sterk hele sesongen også, sier Falla.

- Jeg har veldig respekt for henne, og jeg føler at det er litt gjensidig. Vi har respekt for hverandre og samtidig klarer vi å unne hverandre suksess og nyte den duellen som er. Vi klarer å bruke det som motivasjon, forteller Falla.

Nå er lagsprinten neste øvelse for Fallas del på OL-programmet. Da håper hun at de norske kvinnene skal slå tilbake mot svenskene som nå står med to gull av to mulige på kvinnenes langrennsløp i OL i Sør-Korea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere