RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Curlinggutta tapte åpningskampen i OL

BUKSENE: Norges curlinglandslag, anført av lagkaptein Thomas Ulsrud, spilte sin første kamp i OL mot Japan.
BUKSENE: Norges curlinglandslag, anført av lagkaptein Thomas Ulsrud, spilte sin første kamp i OL mot Japan. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Japan ble for tøffe for gutta med «hjertebuksene».

De norske curlinggutta tapte sin åpningskamp under Ol i Pyeongchang onsdag ettermiddag. Japan vant oppgjøret med 6-4.

Det betyr at det norske laget står uten poeng så langt i OL-turneringen. Allerede torsdag venter en tøff match mot Canada.

Norge hang med i kampen helt til siste omgang, men en tabbe på nest siste stein, da det norske lagte kom borti steinen da de kostet den mot boet, avgjorde kampen til Japans fordel.

- Det var noe lo som lå på isen, og da stopper steinen ti meter for kort med en gang. Det er sånt som kan skje, og det var litt uflaks, men vi lå ikke akkurat godt an. Vi var ikke favoritter, og vi hadde trengt et mirakel (for å vinne), sa Ulsrud til NTB.

- Vi var litt ruskete, og vi kan bedre enn dette. Vi kom litt på etterskudd og fikk aldri i gang det offensive spillet vårt. Dermed straffet japanerne oss ganske hardt. Samtidig spilte vi dem litt gode også. Vi skal ikke skylde på noe, men vi får skrive det på kontoen «første kamp i OL». Jeg tror og håper Norge kan mye bedre enn dette, la den norske skipen til.

Svak start

Etter femte omgang lå Thomas Ulsrud og hans gutter under med ett poeng da Japan hadde sikret seg en 3-2-ledelse. Norge hadde siste stein, som gjorde at de kunne spise seg inn på den tidlige ledelsen fra de japanske herrene, men lyktes ikke med det.

I den sjette omgangen viste det norske laget klasse, og lå an til hele tre poeng før Japan la sin siste stein. Kaptein Yusuke Morozumi minsket skaden for Japan, men måtte se at Norge utlignet til 3-3.

Morozumi og hans menn slo voldsomt tilbake i den syvende omgangen. Norge bommet på muligheten til å dytte vekk to av Japans beste steiner, og måtte nøye seg med én. Som resultat banket Japan til, dyttet vekk Norges beste, og sikret seg to poeng inn i den åttende omgangen.

Dermed ledet japanerne 5-3 etter sju omganger.

De norske herrene jobbet seg inn i kampen igjen i den åttende omgangen, og sikret seg ett poeng med omgangens siste stein. Tidligere hadde Morozumi og Japan slått vekk et potensielt norsk dobbeltpoeng. Japan ledet fortsatt 5-4 etter åtte omganger.

Tabbe

Hverken Japan eller Norge virket å ha sin beste omgang i den niende og nest siste omgangen. Såpass usikkerhet rundt poengene var det at to av Norges, samt en japansk stein måtte måles.

Det skulle likevel vise seg at den japanske steinen lå best an, og dermed kunne de japanske herrene juble for en ledelse på to poeng.

I siste omgang hadde Norge fortsatt en sjanse, men en svak nest siste sten av Norge gjorde at Japan kunne renske unna i boet og avgjøre kampen. Det endte med 6-4-tap for det norske laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere