RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse går 30-kilometeren for Norge


JAKTER NYTT GULL: Marit Bjørgen.
JAKTER NYTT GULL: Marit Bjørgen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenoldt Jacobsen får ikke gå den avsluttende tremila i Pyeongchang.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Fredag ble det klart at Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Heidi Weng utgjør Norges lag på 30-kilometeren søndag.

Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen må se nok en OL-øvelse fra sofaen, og at stafetten, som endte med norsk gull, blir hennes eneste øvelse i dette OL.

Mange øyne vil søndag være rettet mot Marit Bjørgen, som kan tangere Ole Einar Bjørndalens rekord med åtte vinter-OL-gull.

Bjørgen har allerede passert Bjørndalen i antall OL-medaljer og regnes som favoritt foran den avsluttende OL-øvelsen denne helgen.

Norge står kun med ett individuelt gull på kvinnesiden i langrenn i dette OL - det var det Ragnhild Haga som sto for på 10-kilometer friteknikk.

De norske langrennsjentene stilte ikke på pressetreff natt til fredag, da laget ble offentliggjort. Det har ikke falt i god smak hos medienorge.

Det er nemlig vanlig praksis at utøverne som blir tatt ut til øvelser møter på pressekonferanse, der det blir offentliggjort hvem som skal delta i øvelsen. Da det ble kjent at ingen av de norske jentene kom til å stille på pressekonferansen svarte norske medier med å boikotte den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere