Gå til sidens hovedinnhold

Flere russere krever OL-deltakelse

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter at de har åpnet ytterligere to saker.

PYEONGCHANG (Nettavisen): I en pressemelding torsdag morgen melder CAS at de har fått inn to nye saker fra russiske utøvere som krever å bli invitert til OL i Pyeongchang.

Det var i utgangspunktet 32 russiske utøvere som tidligere denne uken gikk til CAS og ba dem om å overprøve IOCs avgjørelse om å nekte dem OL-deltakelse.

Onsdag gjorde ytterligere 15 russere det samme, mens torsdag morgen bekrefter CAS at de vil behandle to nye saker. Den ene involverer ytterligere seks russiske utøvere, mens den andre gjelder russiske leger, trenere og annet støtteapparat.

Seks nye utøvere

I den første saken er den russiske hopperen Dimitry Vassiliev, samt utøverne Tatyana Borodulina, Pavel Kulizhnikov, Alexander Loginov, Irina Starykh og Denis Yuskov som nå krever å få delta i OL.

I den andre saken er det Pavel Abratkiewicz, Victor Sivkov, Anna Vychik, Evgeny Zykov, Anatoly Chelyshev, Danil Chaban og Konstantin Poltavets som krever å bli invitert til OL.

Hurtigbehandling

CAS bekrefter at også disse sakene vil få hurtigbehandling - noe som trolig betyr at en avgjørelse vil falle i løpet av de nærmeste dagene.

CAS opplyste onsdag at de håper å ha en avgjørelse klar i saken som involverte de 32 utøverne i løpet av torsdagen eller fredag morgen.

Høring i saken startet onsdag og vil etter planen bli avsluttet torsdag. En avgjørelse skal være på plass kort tid etter det.

Kommentarer til denne saken