Gå til sidens hovedinnhold

Hegle Svendsen etter bronsen: - Jeg har følt meg som en turist

Emil Hegle Svendsen innrømmer at han har hatt svært negative tanker før søndagens bronsemedalje ble sikret. Nå vurderer han å legge opp etter sesongen.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Det var en glad og lettet Emil Hegle Svendsen som møtte norsk presse etter å ha tatt bronse på 15-kilometer fellesstart i Pyeongchang søndag.

Fram til søndag hadde årets OL vært alt annet enn en opptur for Norges flaggbærer, som hadde en tiendeplass på 20-kilometeren som sin beste plassering før søndagens øvelse.

- Et helvete

Etter at bronsen var i boks, åpnet han opp om de negative tankene han har måttet håndtere den siste tiden.

- Det satt langt inne. Det har vært et helvete, det OL-et her. Jeg hadde ikke troa på at jeg skulle greie det i det hele tatt, hvis jeg skal være ærlig, sier Hegle Svendsen.

- Jeg tror nok jeg er den som tenker mest negativt om meg sjøl i hele troppen. At jeg klarte det i dag, er jeg utrolig fornøyd med, legger han til.

Til tross for at han ledet den norske troppen inn på åpningsseremonien og nå sitter igjen med medalje i tre OL på rad, sier 32-åringen at han knapt har følt seg som en deltaker i Pyeongchang før søndag.

- Det har vært et trått OL, og det har satt seg litt i hodet, akkurat det. For å være ærlig følte jeg meg som en turist den første uka her i Pyeonchang, og det er ikke noe god følese, sier han med et lite smil.

Vurderer karrierepunktum

Han innrømmer at han har holdt egen skuffelse for seg selv da andre nordmenn har prestert godt på skiskytterarenaen.

- Jeg kan ikke stå og sutre i mixed zone flere dager på rad. Det blir for dumt når det går så bra med Norge. Jeg har holdt det for meg sjøl, men når jeg først kom i posisjon, tenner gnisten igjen. Det var deilig å greie det.

- Hva er det som gjør at du lykkes i dag, selv om du har disse negative tankene?

- Det er det at jeg ikke gir meg og prøver. Jeg visste at hvis jeg kan være med og skyte fullt på siste stå, så er alt mulig. Det føles utrolig bra å ta medalje i OL - det er det alt handler om. Det forsvinner i alle gullene vi har tatt her i Pyeongchang, men for meg betyr det veldig, veldig mye, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Les også

Rasende Kristoffersen fikk klar beskjed av pappa før andre omgang

32-åringen er usikker på hvor lenge han kommer til å holde det gående som skiskytter, og utelukker ikke at han gir seg etter årets sesong.

- Det blir litt feil å prate om nå, men tanken har streifet meg. Det har vært en utrolig reise, og alle gode ting tar slutt. Jeg er i alle fall en utrolig lykkelig mann nå, så får vi se hva som skjer i morgen.

Hylles av lagkameratene

Trønderen får svært gode skussmål av lagkameratene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter at han gikk inn til en svært etterlengtet medalje søndag.

- Emil får litt lite ros. Hele karrieren har han vært i skyggen av Ole Einar, og de siste åra har han vært i skyggen av Johannes. Men se på merittlista til Emil. Det er noe av det råest i norsk idrett, sier Tarjei Bø.

Lillebror Johannes Thingnes Bø mener Hegle Svendsen er blant de fremste utøverne i norsk idrett.

- Emil snakker ikke høyt om seg selv, og skryter aldri av seg selv. Han er en av de største utøverne vi har i Norge. Han fortjener legendestatus. En av de største i norsk idrett, sier Thingnes Bø.

Franske Martin Fourcade vant søndagens 15-kilometer foran Simon Schempp fra Tyskland.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken