RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hirscher og Kristoffersen kjørte ut da det sto om gull

KJØRTE UT: Forhåndsfavorittene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kjørte begge ut i torsdagens slalåmkonkurranse
KJØRTE UT: Forhåndsfavorittene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kjørte begge ut i torsdagens slalåmkonkurranse Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
- Det har vært spesielle utslag på resultatlistene i OL, sier sportssjef Claus Ryste, som har en teori om hvorfor.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Henrik Kristoffersen har stått på pallen i samtlige åtte verdenscuprenn i slalåm denne sesongen.

Ved sju av tilfellene har han hatt selskap av østerrikske Marcel Hirscher, som har vunnet seks av dem.

Da det sto om OL-medaljer kjørte begge ut - og svenske André Myhrer sto igjen som olympisk mester foran sveitsiske Ramon Zenhäusern og Michael Matt fra Østerrike.

- Vanskelig snø

Både Hirscher og Kristoffersen har denne uken snakket om snøen i OL-løypene og at forholdene har vært krevende og annerledes.

- Hvis du ser jevnt over på det, så er det andre som er mye større favoritter i en bakke som dette, enn meg og Hirscher. Kanskje Myhrer for eksempel, sier Kristoffersen til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Det er flatt, og det er forholdsvis enkelt, egentlig. Det som er vanskelig i dag er snøen. Jeg skal ikke si at det er derfor jeg blir spyttet litt ut på toppen der og, men du ser det på Hirscher og. Det vanskelige er snøen, gjentar Kristoffersen.

Hirscher: - Sjanseløs

Langt mer skuffelse viste forhåndsfavoritt Marcel Hirscher over sitt mislykkede renn i første omgang. Også østerrikeren uttalte før konkurransen at han trives i en mer isete løype.

- Jeg vil komme meg på flyet så fort som mulig og reise hjem. Hele uken min med slalåmtrening har vært skikkelig dårlig, og slik ble også sluttresultatet. Jeg hadde ingen sjanse helt fra starten av, og kastet det bort på toppen. Jeg er lei meg, sier Hirscher.

Ryste: - Spesielle utslag

Sportssjef for alpinistene, Claus Ryste, mener også at snøen i Pyeongchang kan ha bidratt til at resultatlistene ble annerledes enn det vi har sett i verdenscupen.

- Vi har sett det både på herre- og damesiden at det har vært litt spesielle utslag i resultatene, sammenlignet med hvordan det har sett ut i verdenscupen. Det er en annen snø enn vi er vant med i Europa, men det er på denne snøen man skal ta OL-medaljer, sier Ryste til Expressen.

- Ble det for utslagsgivende?

- Det er vanskelig å svare på. Snøen er bra, men spesiell, sier Ryste.

SVENSK TRIUMF: André Myhrer tok gullet i torsdagens slalåmkonkurranse.

Småsyk Kristoffersen

Når en svensk journalist spør Kristoffersen om det er snøen som «steller det til» for ham, svarer han imidlertid kontant.

- Nei, det er ingenting som «steller det til for meg». Det er likt for alle, så da er det bare at man ikke håndterer det godt nok. Det er bare jeg som ikke er god nok, rett og slett.

Kristoffersen har vært småsyk den siste uka, men er klar på at det ikke hadde noen betydning for utfallet torsdag.

- Det spiller ikke så stor rolle om det er et vanlig verdenscuprenn eller her. Det er fortsatt skikjøring og bare et skirenn. Jeg viser i førsteomgang at jeg kan kjøre fort på ski og har vist det hele sesongen. Jeg får ikke gjort noe etterpå nå, så det er ikke noe vits i å stå og sippe og grine for det.

- Hva er det som går galt når du kjører ut?

- Jeg kommer litt seint ut av den første hårnåla. Da er det større grop i den neste svingen, og da tar innerskoen litt tak. Jeg var jævlig raskt opp igjen da, men ikke raskt nok, så får jeg porten mellom beina. Hadde jeg ikke gjort det, kunne det nok blitt interessant. Det kunne gått fort derfra og ned, men sånn er livet. Det er bedre å dø enn å drite seg ut.

Les også: Iversen erstatter Klæbo på femmila

Solevåg nær medalje

Sebastian Foss Solevåg lå på 5.-plass etter første omgang. I finaleomgangen kjempet han om en medalje, men i den nederste delen av løypa kom nordmannen bakpå og mistet all farten. Dermed ble ledelsen omgjort til 85 hundredeler bak Zenhäusern, og til slutt endte det med en 10.-plass for Solevåg.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte seg opp én plass og havnet på 13.-plass.

- Jeg prøvde det jeg hadde, men jeg var ikke bedre i dag, dessverre. Det er muligheter til å kjøre seg opp i andre omgang. Jeg tok en sjanse og prøvde, men fikk det ikke helt til i andre omgang. Alt i alt er det vel det beste slalåmrennet mitt i år, sier Nestvold-Haugen.

Jonathan Nordbotten ble felt av en utstyrstabbe og mistet plutselig den ene skien sin i første omgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere