PYEONGCHANG (Nettavisen): Søndag morgen norsk tid sikret Bjørgen seg sitt 8. OL-gull i karrieren da hun tok en overlegen seier på 30-kilometeren i Pyoengchang.

Sammen med Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie er det ingen andre som har tatt flere gull i vinter-OL.

Bjørgen er imidlertid alene om å være tidenes mestvinnende i vinter-OL med sine totalt 15 medaljer.

Hyller Bjørgen

Søndagens løp i Sør-Korea var trønderens siste OL-løp i karrieren.

En rekke norske idrettsutøvere og trenere hyller Bjøgen for en fantastisk OL-karriere.

Blant dem er de norske skiskytterne Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø.

Svendsen er så stor fan av Bjørgen at han spøkefullt forteller at han håper trønderen går inn i politikken når karrieren er over.

- Det er imponerende det Marit har gjort. Hun er en bauta i norsk idrett. Hun er rett og slett en utrolig dame. Vi får satse på at hun blir statsminister når hun legger opp, sier en smilende Hegle Svendsen til Nettavisen.

Tarjei Bø mener det kun er Ole Einar Bjørndalen som kan sammenlignes med Bjørgen.

- Karrien hennes har vært ganske fantastisk. Det er bare å ta frem kaffekoppen og fyrstekaken og hylle henne. Det hun gjør er helt fantastisk. I år var det Ole Einar sin tur til å få «minutt for minutt»-program på TV. Jeg regner med at Marit får «minutt for minutt»-program om ikke så lenge. Den karrieren har vært helt rå. Det er Ole Einar og Marit som har hatt de beste karrierene i norsk idrett gjennom historien, sier Bø til Nettavisen.

Les også: Gikk hemmelig testløp mot Johaug

Treningspartner og mangeårig venninne Therese Johaug henger seg på gratulasjonene til tidenes vintersportsutøver i OL.

- Du har alltid vært mitt store forbilde, igjen beviser du hvorfor. Gratulerer som tidenes vinterolympier. You are the best, skriver Johaug i en personlig melding til Bjørgen på Instagram.

Hylles av langrennsgutta

Også langrennsgutta stiller seg i køen av gratulanter.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive henne. Hun er helt rå. Hun er så herlig å være sammen med også. Hun er bare en helt rå dame, sier Emil Iversen til Nettavisen.

Niklas Dyrhaug støtter seg til lagkameraten og bruker store ord når han skal beskrive 37-åringen.

- Hun er helt rå som idrettsutøver og ikke minst som person. Hun er enormt viktig for hele landslaget. Hun er dronningen av langrenn, sier Dyrhaug til Nettavisen.

Tidligere Bjørgen-trener: - En glede å jobbe med henne

Bjørgens tidligere trener og nå landslagstrener for de norske skiskytterne, Egil Kristiansen, forteller at det har vært en glede å jobbe med Bjørgen.

- Hun er kanskje en av de største idrettsutøverne Norge har hatt.

- Det har vært en glede å ha fått lov til å jobbe med henne. Å ha gleden av å jobbe med en så dedikert utøver er ganske stort, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Hva er hovedårsaken til at Bjørgen har blitt så god?

- Hun er veldig dedikert med det hun driver med. Hun er hele tiden villig til å legge ned jobben for å bli best. Det har hun gjort og det har hun gjort fra dag én, forklarer Kristiansen.