PYEONGCHANG (Nettavisen): Søndag er det 30 kilometer skiathlon som står på OL-programmet for herrene.

Norge stiller med to store medaljekandidater i både Klæbo og Martin Johnsrud Sundby, men det er liten tvil om at de to nordmennene ønsker seg to forskjellige scenarier når løpet skal avgjøres søndag formiddag norsk tid.

For mens Sundby nok håper å knekke både Klæbo og konkurrentene en god stund før oppløpet, ønsker Klæbo en billigere reise og et løp som blir avgjort helt på slutten av det tre mil lange løpet.

- Kommer til å gå samlet lenge

Det ønsket kan han fort få oppfylt, tror både landslagstrener Arild Monsen og kollega Emil Iversen.

Søndag blåser det nemlig ganske kraftig vind fra Sibir over OL-byen Pyeongchang, noe som vil gjøre det krevende for utøverne å både gå i front og ikke minst forsøke å stikke av alene.

- Jeg tenker som alle andre at når det er mye vind, så er det vanskeligere å gå ifra, sier landslagstrener Monsen til Nettavisen.

- Jeg tror det blir ganske mange folk som blir samlet lenge. Så må man selvfølgelig bare sprenggå på den siste runden. Da strekkes det selvfølgelig litt ut, og da kan det fort bli sånn at en som blir nummer 20 bare er 20 sekunder bak vinneren. De kommer på rekke og rad, og det blir en kamp på slutten, forklarer Monsen.

Iversen tror på Klæbo

Akkurat et slik løp, tror Emil Iversen vil passe Klæbo aller best.

- Det er er veldig mye lettere å ligge bak enn å ligge foran, så jeg tror det passer vårt største håp Klæbo veldig bra, sier Iversen om søndagens løp og vindforhold.

Han mener Norge uansett har gardert seg bra på distansen med Sundby, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund som vil være interessert i et mer hardkjør enn Klæbo.

- Vi har noen andre sterke lokomotiv hvis det viser seg mulig å gå ifra. Vi har et veldig bra lag. Jeg har veldig troen, forteller Iversen.

Men på direkte spørsmål om hvem han tror vinner, er Iversen klar.

- Det er enkelt. Det er Johannes.

Startskuddet på søndagens 30 kilometer går 07:05 norsk tid.