Da alt så som mørkest ut for Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade var to skudd unna å ta en overlegen seier, snudde alt seg. Etter at Fourcade hadde skutt 18 blinker ned maktet han ikke å treffe på de to siste.

- Dette snur opp ned på alt! Vi har en ny olympisk mester og han er fra Stryn, sa TVNorge kommentator Asbjørn Myhre. Fourcade ledet med 33 sekunder på Johannes Thingnes Bø ved tredje skyting, men på vei ut fra fjerde skyting lå han 41 sekunder bak rivalen. Man fikk ett minutt tillagt for hver bom på normaldistansen i Pyeongchang.

- Fy fader, det der hadde jeg ikke trodd skulle skje. Imperiet slår tilbake, lo Martin Engh i glede da Fourcade bukket under for presset.

- Johannes har gått så fort i dag at det ligner ikke grisen, sa skiskytterekspert, Morten Hegle Svendsen om lillebror Bø sine prestasjoner.

Sølvmedaljen gikk Jakob Fak fra Slovenia, han var 5,5 ørsmå sekunder unna OL-gullet. Østerrikske Dominic Landertinger tok bronsemedaljen.

- Beste følelsen i hele verden

Dermed fikk Johannes Thinges Bø revansjert den dårlige formen han har vist i de foregående rennene.

- Jeg hadde en superbra dag. Jeg åpnet smart og formen ble bare bedre og bedre. Dette er litt flaks, men også litt dyktighet. Det er spesielt. Dette er den største drømmen som jeg kan få til, sa Johannes Thingnes Bø idet han knakk sammen i gledestårer.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få gullet med 18 treff. Plutselig så jeg at det kunne holde til medalje, men jeg hadde aldri trodd det skulle holde til gull, fortalte en lykkelig Johannes Thingnes Bø til TVNorge.

- Dette er den beste følelsen i hele verden. Dette er den største dagen i mitt liv. Så enkelt er det, sa en lykkelig og gråtkvalt Thingnes Bø etter målgang til TVNorge.

Medaljen glapp for storebror Bø

Tarjei Bø gjorde det samme som Fourcade og bommet to ganger på siste skyting og mistet medaljesjansene, da han ikke gikk raskt nok i sporet i forhold til lillebroren sin.

- Det er stort som en bror å se han lykkes. Han så på sprinten som sin største gullsjanse, så det var deilig å se han klare dette her. Han syntes det var tøft etter de to første løpene, men begynte å bli frekk i kjeften i går og da visste jeg at han var i form. Etter sesongen han har hatt så er det han som fortjener dette, sa en stolt Tarjei Bø om gullbroren.

Johannes Thingnes Bø kom med en overraskende kommentar da han fortalte TVNorge hva han mente om hvor storebror, Tarjei Bø burde endt på resultatlisten.

- Tarjei er et et fantastisk forbilde og storebror. Han hadde fortjent gullet mer enn meg, sa Johannes rørt om Tarjei Bø.

Tarjei Bø endte på en 13.-plass, ett minutt og 36 sekunder bak Johannes. Emil Hegle Svendsen tok 10.-plassen på torsdagens renn.

Det var nesten duket for et nytt svensk mirakel på torsdagens normaldistanse, igjen fra Sebastian Samuelsson. Med 19 treff var svensken med i medaljekampen, men det ble med en 4.-plass for svensken. Samuelsson tok et utrolig sølv på OL-jaktstarten tidligere i uken.

Fourcade brennhet

Johannes Thingens Bø la tidlig ut i løypa på torsdagens normaldistanse og trengte en god start på første skyting. Dessverre for 24-åringen bommet han på det tredje skuddet og fikk et minutt i tilleggstid.

Martin Fourcade åpnet skremmende godt da han skjøt fullt hus på sin første skyting og lå hele 14 sekunder foran Svendsen ut fra standplass. Franskmannen skjøt også alle fem blinkene ned på første stående.

- Det lukter svidd av Martin Fourcade her, sa TVNorge-kommentator Martin Engh. Det skulle vise seg at franskmannen var i fyr og flamme på torsdagens OL-renn, frem til de to siste skuddene. Da fikk han seg en kalddusj.

Bø-brødrene sammen på standplass

Tarjei- og Johannes Bø kom inn samtidig til henholdsvis første og andre skyting. Til TVNorge-kommentatorenes glede plaffet Bø-brødrene ned alle blinkene og satt press på konkurrentene.

Tarjei Bø fortsatte den gode skyteformen og skjøt feilfritt på sin andre serie. Lillebror Johannes fulgte opp med å skyte ned alle blinkene på andre liggende skyting.

- Brødrene Bø lever som Dalton-Brødrene her på standplass, utbrøt Asbjørn Myhre i ekstase da søskenparet skjøt fullt hus sammen på standplass for andre gang.

Ingen super-Svendsen

Emil Hegle Svendsen gav den norske fansen håp om at super-Svendsen var tilbake da han skjøt alle blinkene ned på første liggende skyting.

Emil Hegle Svendsen måtte bite i det sure eplet da han fikk to bomskudd på første stående skyting. Selv med tre feilfrie serier tilsammen var ikke Sevndsen rask nok i sporet til å kunne utfordre konkurrentene i medaljekampen på torsdagens normaldistanse.

- Alt i alt er dette en bedre opplevelse på standplass for Emil, sa skiskytterekspert og bror Morten Hegle Svendsen.

Lars Helge Birkeland endte på en 52.-plass med fire bomskudd.

Tidenes norske OL-dag

Med det har Norge gjennomført tidenes norske dag i olympisk sammenheng. De norske har tatt tre OL-gull med Aksel Lund Svindal i alpint, Ragnhild Haga i langrenn og Johannes Thingnes Bø i skiskyting.

Kjetil Jansrud og Ragnhild Mowinckel tok begge sølvmedaljer i alpint, mens Marit Bjørgen sikret Norge en bronse medalje. Dermed har Norge tatt utrolige seks medaljer på en dag i vinter-OL.