PYEONGCHANG (Nettavisen): Den norske hopperen sikret seg lørdag ettermiddag norsk tid sin andre bronsemedalje i OL i Pyeongchang etter å ha blitt nummer tre i stor bakke.

Før OL har Johansson en 2. plass i Innsbruck for ett år siden som den eneste pallplasseringen i verdenscupen.

Mannen som riktignok også hadde verdensrekorden på 252 meter, før den ble slått en halvtime senere av Stefan Kraft, har fått sitt definitive gjennombrudd i løpet av den siste uken.

Tatt på senga

Og det er ikke bare i Norge og i andre hoppnasjoner nordmannen har blitt lagt merke til. Johanssons karakteristiske bart har gitt ham oppmerksomhet i amerikanske medier. Aviser som Washington Post og USA Today er blant dem som har gitt nordmannen spalteplass.

Det overrasker Johansson.

- Jeg ble vel kanskje tatt litt på senga på den fronten. Men det er artig. Herregud, at en bart kan få så mye oppmerksomhet. Man får ta det man kan få, sier en strålende fornøyd Johansson.

Den norske hoppstjernen har imidlertid ikke noe imot å få oppmerksomhet for barten sin.

- Jeg synes det er gøy. Det er litt sånn fint å bryte opp med av og til når folk spør meg om barten min. Folk spør om det er den som har gjort meg så mye bedre. Jeg synes det er fint for da kan jeg le litt også hvis jeg blir intervjuet i seriøse situasjoner, forteller Johansson til Nettavisen.

Johansson: - Det er stort

Fortsetter han å hoppe slik han har gjort så langt i OL, er det nok liten tvil om at det er prestasjonene i bakken som vil få all oppmerksomheten.

Få uker før lekene i Pyeongchang var det usikkert om han i det hele tatt skulle få reise til Sør-Korea. Reise fikk han, og i OL har han vært Norges beste hopper.

- Det har vært et fint opphold for meg i Pyeongchang. Det er stort for meg å ha to medaljer på to forsøk, sier Johansson.

- Jeg har følt meg utrolig bra siden jeg kom hit. Jeg føler at jeg kom inn i OL med overskudd. Jeg har gått rundt og smilt og vært glad. Jeg har hoppet godt på ski og fått mer og mer selvtillit. Det har hatt mye å si inn mot konkurransen, forklarer Johansson.

Digg at folk begynner å forvente litt av meg

Nordmannen har vært så god på trening og i kvalifiseringen at mange holdt ham som en liten favoritt til lørdagens konkurranse. Selv om han ikke leverte helt til de forventingene, er han likevel strålende fornøyd.

- Man legger merke til at folk begynner å snakke om det, men det er ganske digg at folk begynner å forvente litt av meg, forteller Johansson.

- I dag var tredjeplass det jeg fikk ut. Jeg tror jeg har bedre hopp på trening enn det jeg fikk ut i konkurransen i dag. Likevel er jeg kanonfornøyd. Jeg leverer hopp på et høyt nivå. Det er en tøff fight med mange utrolig gode skihoppere, så det å være på pallen er stort, sier nordmannen.

Jobbet hardt

Til tross for at det er hans første OL, er Johansson blant de eldste hopperne på det norske landslaget. 27-åringen er blant dem som har holdt ut til tross for at gjennombruddet lot vente på seg.

Johansson forteller at han har tatt konkrete grep som har endret karrieren hans til det positive.

- Jeg har blitt utrolig nøye på hva jeg trener og når jeg trener. Jeg har fått veldig gode rutiner på alt, sier Johansson til Nettavisen.

- Før trente jeg fort alt for mye, og jeg hørte ikke så mye på kroppen min. Det har vært hovedgrepet, at jeg har blitt veldig flink til å lytte til egne signaler om når jeg er klar for å trene og når jeg trenger litt ekstra søvn. Jeg har vært nøye på den fronten. Samtidig har jeg fått gode rutiner på søvn og jeg har vært flink til å spise bra mat, forklarer 27-åringen.

Drømmer om å bli Norges ankermann

Nå er mandagens lagkonkurranse neste øvelse på programmet for hopperne. Der er Norge store favoritter.

- Vi har hatt en fantastisk lagprestasjon i dag med alle mann topp 8. Det er kult å se at generelt alle hopper bedre og bedre utover OL. Jeg gleder meg til lagkonkurransen, sier Johansson.

Han innrømmer at han håper på bli Norges ankermann etter prestasjonene i de individuelle konkurransene.

- Så klart har man lyst til det, sier Johansson.

Han passer likevel på å legge til at han uansett gleder seg over å få muligheten til å hoppe.

- Det er klart at det er stort, men jeg gleder meg aller mest til å kunne hoppe lagkonkurranse med de gutta jeg reiser så mye sammen med, sier 27-åringen.

Landslagstrener Alexander Stöckl vil ikke gi en klar bekreftelse om hvem som skal stille for Norge i lagkonkurransen, men sier til Nettavisen at det sannsynligvis blir de samme hopperne som har fått representere Norge i normalbakken og i den store bakken.

Det betyr i så fall at Andreas Stjernen, Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Robert Johansson kommer til å utgjøre Norges lag.