RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klæbo tok OL-gull på sprinten


GULL: Johannes Høsflot Klæbo sikret sitt første OL-gull.
GULL: Johannes Høsflot Klæbo sikret sitt første OL-gull. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen kunne tukte den norske 21-åringen.

Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritt på OL-sprinten i Pyeongchang. 21-åringen infridde, og sikret Norges tredje gull i mesterskapet. Gullet er Klæbos første OL-medalje. Han er nå tidenes yngste mannlige OL-vinner i langrenn.

Klæbo var helt suveren, og kunne kose seg på oppløpet. Han vant foran Federico Pellegrino fra Italia. Alexander Bolsjunov fra Russland, som konkurrerer for OAR, ble nummer tre. Pål Golberg ble nummer fire, Oskar Svensson nummer fem og Ristomatti Hakola nummer seks.

- Det var en maktdemonstrasjon. Det er skihistorie vi et vitne til, kommenterte TVNorges Jan Christian Bjørn etter at gullet var sikret.

- Det var sykt

Klæbo hadde vært suveren hele dagen. Etter å ha blitt nummer to i prologen, lekte han seg gjennom alle finaleheatene, og sikret sitt første OL-gull. Han var strålende fornøyd i målområdet.

- Det var sykt. Det er ikke mer å si. Det er vanskelig å sette ord på dette. Jeg synes Bolsjunov gikk fort, så hadde jeg lyst til å slå til i sistebakken. Og når jeg får luke - den følelsen der - den slår alt, sier gullvinneren til TVNorge etter rennet.

21-åringen hyllet morfar Kåre Høsflot etter seieren.

- Det betyr alt (å kunne feire med morfar red.anm). Det vi har fått til i sammen er uvirkelig. Det er vanskelig å sette ord på, sier nordmannen.

Klæbo tok også til sosiale medier etter gullet. På Instagram la han raskt ut et bilde med tittelen «Olympisk gull for faen!».

Se hele instagramposten nederst i saken.

SAMARBEID: Johannes Høsflot Klæbo har et tett forhold til morfar Kåre.

Tårene rant for Golberg

Pål Golberg var skuffet over å ikke ta medalje, og slet med å holde tårene tilbake etter målgang.

- Det var ikke så nærme at det er lov å være veldig skuffet. Men OL er noe ekstra, så jeg får mest sannsynlig ikke den muligheten igjen, sier en gråtkvalt Golberg til TVNorge etter finalen.

27-åringen var svak ut fra start i alle sine heat, men kom seg i siste del av løypen. I finalen var det litt for langt opp til de tre som havnet på pallen.

LES OGSÅ: Caspersen Falla sikret OL-sølv

Brandsdal ut i kvartfinalen

I det første kvartfinaleheatet var Klæbo suveren. 21-åringen fikk stor luke ned til utfordrerne, og kunne slappe av inne på oppløpet.

Det så tyngre ut i heat nummer to, hvor både Eirik Brandsdal og Pål Golberg lå helt bakerst inn i den nest siste bakken. Golberg hadde likevel mer på lager, og tok seg videre som andremann i feltet. Brandsdal var sjanseløs, og røk ut.

- Det er kjedelig å ryke. Det var ikke det jeg hadde planlagt eller drømt om. Jeg føler at jeg har kontroll, men når jeg skal hoppe inn i sporet presterer jeg å sette staven mellom beina. Da mister jeg all fart, all rytme og havner sist. Det var min egen feil, og jeg har ingen andre å skylde på, sier en skuffet Brandsdal til TVNorge etter endt kvartfinale.

Emil Iversen tok seg greit videre fra den fjerde kvartfinalen.

Iversen røk før finalen

Golberg og Klæbo gikk begge i semifinale nummer én. Klæbo hadde igjen god kontroll, og sikret finaleplass sammen med Federico Pellegrino. Alexander Bolsjunov og Pål Golberg fulgte på plassene bak, og måtte vente på tiden i den andre semifinalen for å finne ut av om det ble finaleplass.

Den andre semifinalen gikk det ikke raskt nok, og både Bolsjunov og Golberg gikk videre. Emil Iversen havnet på tredjeplass i sitt semifinaleheat. Dermed ble det ingen finaleplass på trønderen.

Finaleheatet ble til slutt bestående av Klæbo, Golberg, Pellegrino, Bolsjunov, prologvinner Hakola og Svensson.

I finalen var Klæbo igjen best, og sikret sitt første olympiske gull.

Olympisk gull for faen!🏅🏅

Et innlegg delt av Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk) Feb. 13, 2018 at 5:13 PST

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere