RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kombinerthopperne felt av varierende vind


UTSATT: Kombinertrennet ble utsatt på grunn av vind.
UTSATT: Kombinertrennet ble utsatt på grunn av vind. Foto: Christof Stache (AFP)
Sist oppdatert:
Jarl Magnus Riiber største norske medaljehåp.

Østerrikeren Franz-Josef Rehrl vant kombinert-hopprennet i OL, onsdag morgen.

Jarl Magnus Riiber hoppet 111 meter i OL-bakken. Med relativt gode vindforhold gikk arrangøren ned på farten. Riiber utnyttet likevel dette, og hoppet bakken ned. Det var nok til en andreplass i hopprennet, og går ut 15 sekunder bak den ledende østerrikeren.

Tyske Eric Frenzel anses som favoritt til gullet etter hopprennet. Tyskeren hoppet 106,5 meter og starter bare 36 sekunder bak mannen i tet. Verdenscupleder Akito Watabe går ut som nummer tre i rennet.

Riiber satser på å være jokeren som avgjør til slutt. Planen er å henge seg på halen av den gruppen utøvere som han ser for seg i langrennsløypa.

- Forhåpentligvis henger jeg med helt inn, og da kan jeg bli farlig, sier 20-åringen til NTB.

- Jeg er en underdog, de er bedre langrennsløpere enn hva jeg er. Jeg får bare være jokeren i feltet, og forhåpentligvis kan det bli noe bra, sier han.

Irritert Graabak

Espen Andersen hoppet 104,5 meter. Dermed går han ut 54 sekunder bak lederen. Jørgen Graabak var svært uheldig med forholdene, og fikk OL-rennet ødelagt. Han landet på 90 meter og starter to og et halvt minutt bak lederen.

- Han har ikke sjans, han har ikke sjans! Jeg synes Jørgen gjør et ganske bra hopp her. Men han har ikke bare vind fra sida, men også bakfra, forteller TVNorges ekspertkommentator Kjetil Strandbråten.

Graabak selv var ikke fornøyd med OL-arrangøren.

IRRITERT: Jørgen Graabak er irritert på arrangøren.

- Det er synd i et OL at det virker som at alle grener blir påvirket av været, og det er ikke noen overraskelse. Vi visste det da vi kom hit, og var forberedte på det, men det er synd når du ser at snowboarderne får for lite fart i motvinden, utfor og slalåm blir utsatt, i langrenn er det mye vind, i hoppbakken er det mye vind. I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans, sier Graabak til adressa.no.

- Du er ikke imponert over valget av OL-by?

- Nei, når du ser været, så... Hadde det vært en overraskelse, så hadde det vært noe. Nei, vi får bare gjøre det beste utav det. Det kan jo hende vi har flaks i storbakken.

Jan Schmid mislyktes også totalt i dårlige vindforhold. Verdenscuptoeren landet på 88 meter, og har ikke sjanse på medalje.

Vind-kaos

Kombinert-hopprennet ble utsatt en halvtime på grunn av varierende vindforhold. Dermed måtte hopperne smøre seg med tålmodighet, onsdag morgen.

Hopperne rakk å gjennomføre en prøveomgang før det hele braket løs, og Jørgen Graabak var klar på at hopperne bare måtte forsøke å ikke fokusere på vinden.

- Det blåser mye der oppe på toppen, men det er annerledes i bakken. Så det er bare å gi gass, sa Graabak til TVNorge etter sitt hopp i prøveomgangen.

Langrennsdelen av kombinertrennet er også utsatt noe. Det er forventet å starte klokken 10.

Det var ikke bare i hoppbakken at vinden har skapt problemer, onsdag. Kvinnenes slalåmrenn ble også utsatt på grunn av vind. Dette rennet går i stedet fredag. I tillegg skal flere personer være sendt til sykehus på grunn av skader etter den sterke vinden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere