Gå til sidens hovedinnhold

Kompisen om mulig Zuccarello-avskjed: - Jeg skjønner at fansen blir frustrert

Mener det bør sitte langt inne å bytte bort den norske Rangers-stjernen.

OL-klare Alexander Bonsaksen forstår at New York Rangers-fansen er frustrert over at storklubben vurderer å «trade» bort poengkongen Mats Zuccarello.

Nylig sendte ledelsen i New York-klubben ut et åpent brev til fansen der den forklarte det som nærmest er blitt en krisesituasjon.

Behovet for å forynge laget er stort, og det kan bety at stjerner som Zuccarello og kaptein Ryan McDonagh forsvinner i bytte mot gode draftmuligheter og yngre spillere.

- Det er business, det der. Det handler om hva man får i bytte. Hvis man får noe som er bra nok, så trader man nesten hvem som helst der borte. Sånn er det å spille i NHL, sier Alexander Bonsaksen til NTB.

Han er på plass i Gangneung for å forberede seg til ishockeyturneringen i vinter-OL. Den går uten Zuccarello, men NHL-stjernens framtid blir altså tema i intervjuet med barndoms- og ishockeykameraten Bonsaksen.

Les også

Zuccarellos drøm om å vinne med New York Rangers er ruinert

Les også

Disse lagene er mest aktuelle for Zuccarello

Publikumsfavoritt

- Nå har ikke Rangers-fansen mistet ham ennå. Men han kan bli tradet, det kan jo alle der. Jeg skjønner at fansen blir frustrert, for han har jo vært den beste forwarden (løperen) deres i mange år nå. Han har vært lagets beste poengplukker i fire-fem år. I tillegg jobber han alltid hardt for laget, så det er klart fansen vil beholde ham, sier Bonsaksen.

Fristen for å bytte spillere før NHL-sluttspillet er 26. februar. Zuccarello (30) vil være et hett overgangsobjekt nettopp fordi han har en høy stjerne i et av verdens mest populære ishockeylag.

- Jeg tror det skal sitte langt inne å bytte ham bort. Han er en av lederne i laget og den beste offensive spilleren de har. Om de skal trade ham, må de ha noe ordentlig bra i retur, fortsetter Bonsaksen.

- Ser ikke pent ut

Beskjeden fra Rangers om at de trenger å få inn unge, konkurransedyktige spillere kommer idet det gjenstår godt over tjue kamper i NHLs grunnspill. Det kan nesten virke som om klubben har fått panikk etter den svake serieformen så langt.

- Ja, det er kanskje slik at de tror sluttspillet er kjørt, eller at de ser at de ikke kan vinne det. Antakelig må de gjøre noen bytter for å ha sjanse til å vinne (Stanley Cup-trofeet) i løpet de neste fem til ti årene. Akkurat nå ser det ikke så pent ut der, mener Bonsaksen.

Uventet tittelsjanse?

Fordelen for Zuccarello er at han, om han skulle bli byttet bort, kan ende opp i en klubb som har langt større tittelsjanse enn klubben han spilte finale med i 2014.

- Om han blir tradet, så blir det mest sannsynlig til et lag som går for å vinne i år. Et som er villig til å gi bort noen draftvalg for å få ham. Det er i så fall stor sjanse for at han kommer til et topplag og har sjanse til å vinne, sier Bonsaksen.

- Sånn sett er det positivt, men han trives godt i Rangers og med å bo i New York. Det er vel kanskje det beste stedet i NHL å spille.

Bonsaksen og Norge OL-åpner mot verdensmester Sverige torsdag. Deretter venter gruppekamper mot Finland og Tyskland.

(©NTB)

Les også

Dette sier Zuccarello om overgangsryktene

Les også

- New York Rangers lytter til bud på Mats Zuccarello

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken