Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maren Lundby tok det første kvinnelige OL-gullet i Pyeongchang

VINNERSKALLE: Maren Lundby stod imot presset og tok Norges andre OL-gull i Pyeongchang.
VINNERSKALLE: Maren Lundby stod imot presset og tok Norges andre OL-gull i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lundby ble den 100. olympiske gullvinneren for Norge med seier på mandagens hopprenn.

Maren Lundby var den store favoritten til å stikke av med OL-gullet på mandagens hoppkonkurranse og den norske jenta leverte virkelig varene. Lundby vant overlegent da hun hoppet 110 meter på det siste hoppet og knuste 2.-plassen med 12 poeng.

- Jaaaaaa! Der sitter den. Det er seier, jublet TV Norge-kommentatorer Jørn Sundby og Kjetil Strandbråten.

- Hun leverer varene så til de grader. 110 meter det er ingen tvil. Maren Lundby står imot presset. hun tar ut alt på sitt beste, som når det gjelder mest, uttalte TV Norge-kommentator Jørn Sundby.

Dermed er 23-åringen fra Toten den første norske kvinnen som tar et OL-gull i Pyeongchang.

- Bare et vanlig hopprenn

- Det var bare et vanlig hopprenn dette. I min verden så klarte jeg å gjøre det til det, smilte Lundby lurt, da hun snakket med TV Norge-reporter, Jonas Berg-Johnsen.

Berg-Johnsen gjorde Lundby observant på at hun har skrevet seg inn i historiebøkene, da hun ble den 100. norske olympiske gullvinneren i de olympiske vinterlekene.

- Det er en hyggelig overraskelse det, rett og slett helt nydelig, smilte Maren Lundby

Sølvmedaljen gikk til Katharina Althaus, som kom like foran Sara Takanashi på 3.-plass. De tre kvinnene som tok medalje var overlegne iforhold til resten av deltakerne. Det skilte 34 poeng fra Lundbys 1.-plass og ned til 4.-plassen.

- Tusen takk, Maren

Hoppsjef Clas Brede Bråten var ekstremt imponert over Lundbys prestasjoner.

- Så planter hun nedslag på den lengden der. Jeg må bare si tusen takk, Maren, sa hoppsjef Clas Brede Bråten til TV Norge, etter at gullet var sikret.

18-årige Silje Opseth debuterte i OL på mandagens hopprenn og viste gode takter da hun endte på en 16.-plass.

- Det er nesten ikke til å tro. Maren har jobbet kjempehardt for dette i mange år. Jeg ser hvordan hun jobber hver eneste dag og all den innsatsen hun legger ned, det er bare å se og lære, sa Opseth om lagvenninnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLADE JENTER: Maren Lundby (tv) og Silje Opseth (th) jublet over Lundbys gullmedalje. 

Overrasket seg selv

Maren Lundby hoppet 105,5 meter i den første omgangen og ledet med 2,2 poeng foran tyske Katharina Althaus. Japanske Sara Takanashi fulgte de to andre tett, 5,1 poeng bak Lundby i tet.

Lundby sa hun var overrasket over egne prestasjoner etter første hopp.

- Det var overraskende. Det var en dårlig følelse over kulen der. Jeg har fortsatt litt å gå på, sa Lundby til TV Norge.

Lundby falt

Det ble kjent at Lundby falt på et av prøvehoppene i OL-bakken søndag. Heldigvis slapp medaljehåpet unna uten noen skader, ifølge en legesjekk. Hoppsjef Clas Brede Bråthen meldte dog at Lundby kjente på en liten smell etter fallet.

- Jeg pratet med Maren. Hun har blitt undersøkt og kjente det litt i hoften, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen i TVNorges OL-studio. Det så ikke ut til at Lundby kjente på skaden i første omgang, da hun hoppet godt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!