RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Fourcade tok sitt første OL-gull på mandagens jaktstart


VANT: Martin Fourcade.
VANT: Martin Fourcade. Foto: Franck Fife (AFP)
Sist oppdatert:
Nordmennene sviktet på siste skyting.

PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Ingen kunne gjøre noe med skiskytterstjernen, Martin Fourcade på mandagens jaktstart. Dermed har franskmannen tatt sitt tredje OL-gull i karrieren. 

Svenske Sebastian Samuelsson endte på en overraskende 2.-plass, da han spurtslo tyske Benedict Doll, som tok bronse. 

Tarjei Bø endte på 4.-plass og Erlend Bjøntegaard kom på 9.-plass etter at begge to sviktet fullstendig på siste skyting.  

- Nei, nei, vi skyter bort medaljene. Vi må pløye strafferundene nå. Det er forferdelig det her av de norske, sa Martin Engh fra kommentatorboksen idet Tarjei Bø fikk to bom på siste skyting og glapp muligheten om medalje.

Skuffet Bø: - Det siste man vil ha

Etter løpet var det en skuffet Tarjei Bø som møtte norsk presse.

Han er naturligvis skuffet over at det ikke gikk hans vei på siste skyting.

- Vi er seks mann, og det var en del gode langrennsløpere jeg gikk med. Jeg bestemte meg for å spare litt krefter til en eventuell sisterunde. Det var førsteprioritering. Da vi kom inn til siste skyting, så vet man at noen vil lykkes. Man gjør alt man kan for at du skal være en av dem. Jeg bommet på første skuddet, så bommet jeg på andre og da gikk rullgardinen ned, sier Bø til Nettavisen. 

- Det var to som lykkes og vi fire andre feilet. Det er tøft. Man vet at man står og skyter om medalje, men så blir det to bom. Det er det her man lever for, å prestere i sånne situasjoner. Det har jeg ofte klart, men jeg gjorde ikke det i dag, forteller Bø.

Dermed ble det altså den sure fjerdeplassen på nordmannen.

- Det var masse bra, men jeg får den verste plasseringen man kan få i et OL. Det er kjedelig når det blir fjerdeplass. Det er det siste man vil ha, sier Bø.

SKUFFET BØ: Tarjei Bø var en skuffet mann etter mandagens jaktstart i Pyeongchang.

Erlend Bjøntegaard var også med å kjempe om medalje, men fikk tre bom på siste skyting.  

- De takler ikke presset her, dette er forferdelig, sa TV Norge-kommentator, Asbjørn Myhre i frustrasjon. 

- Det er Martin Fourcade som leder, som han har gjort så mange ganger. Det her blir et rotterace. Det var en irriterende god serie av Fourcade, sa Martin Engh idet Fourcade så ut til å ha avgjort OL-jaktstarten.

Falt fem plasser

Erlend Bjøntegaard fikk en bom på første skyting på mandagens jaktstart. Nordmannen gikk ut som femte mann og første nordmann, men etter å ha bommet en gang på første skyting hadde Bjøntegaard falt fem plasser. 

De tre resterende nordmennene Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes bø skjøt ned alle blinkene på første skyting og gikk seg betraktelig opp alle tre. 

Søndagens sprintvinner, Arnd Peiffer og Julian Eberhard skjøt også fullt hus på første skyting og ledet med 24 sekunder på Tarjei Bø, som var Norges best plasserte på det tidspunktet i løpet. 

To av nordmennene skjøt seg vekk

På andre skyting gikk det svært dårlig for Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø, da de begge fikk to bom. Heldigvis for den norske fansen fikk storebror, Tarjei Bø, ned alle blinkene og gikk ut fra standplass på 3.-plass, 11 sekunder bak Peiffer. 

Erlend Bjøntegaard tok seg sammen på andre skyting og fikk ned alle blinkene på andre skyting. Normannen gikk ut 34 sekunder bak  teten fra standplass. 

- Tarjei Bø er med og kjemper om en fantastisk bra plassering, sa TV Norge-kommentator Asbjørn Myhre.  

- Det er Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard vi må stole på i dag, sa Martin Engh, fra kommentatorboksen. 

Fourcade stod frem

På tredje skyting skjøt Martin Fourcade alle blinkene rett ned, da syv skiskyttere stod sammen på standplass ved tredje skyting. Alle de andre, inkludert Tarjei Bø (en bom), bommet. 

Bø gikk ut som tredjemann etter å ha gått en runde i strafferundene. Erlend Bjøntegaard fikk fullt hus på tredje skyting og var fortsatt med i medaljekampen før siste skyting. 

De norske sviktet

På fjerde skyting var Fourcade iskald idet han skjøt ned alle blinkene og vinket til publikum da han skjønte gullet var i boks. Storebror Bø og Bjøntegaard bukket under for presset på siste skyting da Bø bommet to ganger og Bjøntegaard bommet tre ganger.  

Emil Hegle Svendsen endte på en 20.-plass med fem bom og Johannes Thingnes Bø endte på 21.-plass og hadde kun 14 treff på mandagens jaktstart. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere