RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mixedcurlerne måtte ta til takke med den sure 4. plassen

FJERDEPLASS: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte ta til takke med fjerdeplass etter tap mot russerne i bronsefinalen.
FJERDEPLASS: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte ta til takke med fjerdeplass etter tap mot russerne i bronsefinalen. Foto: Toby Melville (Reuters)
Sist oppdatert:
Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien kom aldri nær en OL-medalje i tirsdagens bronsekamp i mixed double curling mot OAR. De russiske utøverne vant 8-4.

Det norske paret åpnet OL på imponerende vis, men maktet bare å vinne én av de siste fem kampene i curlinghallen i sørkoreanske Gangneung. Det skjedde i skillekampen mot Kina for en plass i semifinalen.

Etter det ble det knusende nederlag mot Canada i semifinalen og deretter OAR i dagens kamp. Dermed med ble det ingen OL-medalje, men den sure 4.-plassen som så mange deltakere i internasjonale mesterskap frykter.

Bakpå

Nedregotten og Skaslien tapte også mot OAR i grunnspillet og klarte åpenbart ikke å knekke koden mot curlingekteparet Aleksandr Krusjelnitskij og Anastasia Bryzgalova. Russerne startet sterkt med meget presist spill og ledet 3-0 etter to omganger i bronsekampen.

I tredje omgang spilte det norske laget glimrende med sine tre siste steiner, og de klarte å ta hjem to poeng i en viktig fase av kampen. Russerne slo imidlertid tilbake i den fjerde omgangen, mye takket være norsk slurv mot slutten. Nedregotten og Skaslien sendte sine to siste steiner for kort, og Krusjelnitskij og Bryzgalova kunne kontrollere inn til en 5-2-ledelse.

Norges par var ikke klar for å gi opp, og i den femte omgangen klarte de nok en gang å slå tilbake på et kritisk punkt. En glitrende «take-out» med siste stein sørget for 2-0-seier i omgangen og redusering til 4-5.

Nerver?

I den sjette omgangen var russerne tilbake på sporet, men de bommet grovt da de skulle forsøke å punktere kampen ved å sikre tre poeng med siste stein. Krusjelnitskij fyrte av en hard stein som slo ut samtlige steiner i boet, men den ble liggende igjen og sikret ett poeng.

I neste omgang feilet Nedregotten da han skulle forsøke å trekke inn med den siste steinen og legge seg mellom fire russiske steiner. Russerne vant omgangen 1-0 og ledet 7-4 før den avgjørende omgangen.

Der gikk det som det måtte gå for Norge mot et såpass rutinert og sterkt lag som Krusjelnitskij/Bryzgalova. Verdensmesterne fra 2016 klarte i tillegg å stjele poeng i siste omgang og kunne juble for OL-bronse.

Vendepunkt

Nedregotten og Skaslien har tidligere i mesterskapet forklart at de har slitt siden OL-arrangøren begynte å pusse curlingsteinene med sandpapir for å få dem til å curle mer. Det skjedde rett før Finland-kampen, der Norge måtte ha ekstraomgang for å vinne, og siden har det vært en vanskelig OL-reise for paret.

De stiller for øvrig med litt andre forutsetninger enn de beste motstanderne, som er heltids curlingspillere og har både mer økonomisk støtte og mer tid til å trene.

Mixed double curling er helt fersk OL-gren i 2018 og kommer også på programmet i vinterlekene i Beijing om fire år.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere