Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mixedcurlerne måtte ta til takke med den sure 4. plassen

FJERDEPLASS: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte ta til takke med fjerdeplass etter tap mot russerne i bronsefinalen.
FJERDEPLASS: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte ta til takke med fjerdeplass etter tap mot russerne i bronsefinalen. Foto: Toby Melville (Reuters)
Sist oppdatert:
Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien kom aldri nær en OL-medalje i tirsdagens bronsekamp i mixed double curling mot OAR. De russiske utøverne vant 8-4.

Det norske paret åpnet OL på imponerende vis, men maktet bare å vinne én av de siste fem kampene i curlinghallen i sørkoreanske Gangneung. Det skjedde i skillekampen mot Kina for en plass i semifinalen.

Etter det ble det knusende nederlag mot Canada i semifinalen og deretter OAR i dagens kamp. Dermed med ble det ingen OL-medalje, men den sure 4.-plassen som så mange deltakere i internasjonale mesterskap frykter.

Bakpå

Nedregotten og Skaslien tapte også mot OAR i grunnspillet og klarte åpenbart ikke å knekke koden mot curlingekteparet Aleksandr Krusjelnitskij og Anastasia Bryzgalova. Russerne startet sterkt med meget presist spill og ledet 3-0 etter to omganger i bronsekampen.

I tredje omgang spilte det norske laget glimrende med sine tre siste steiner, og de klarte å ta hjem to poeng i en viktig fase av kampen. Russerne slo imidlertid tilbake i den fjerde omgangen, mye takket være norsk slurv mot slutten. Nedregotten og Skaslien sendte sine to siste steiner for kort, og Krusjelnitskij og Bryzgalova kunne kontrollere inn til en 5-2-ledelse.

Norges par var ikke klar for å gi opp, og i den femte omgangen klarte de nok en gang å slå tilbake på et kritisk punkt. En glitrende «take-out» med siste stein sørget for 2-0-seier i omgangen og redusering til 4-5.

Nerver?

I den sjette omgangen var russerne tilbake på sporet, men de bommet grovt da de skulle forsøke å punktere kampen ved å sikre tre poeng med siste stein. Krusjelnitskij fyrte av en hard stein som slo ut samtlige steiner i boet, men den ble liggende igjen og sikret ett poeng.

I neste omgang feilet Nedregotten da han skulle forsøke å trekke inn med den siste steinen og legge seg mellom fire russiske steiner. Russerne vant omgangen 1-0 og ledet 7-4 før den avgjørende omgangen.

Der gikk det som det måtte gå for Norge mot et såpass rutinert og sterkt lag som Krusjelnitskij/Bryzgalova. Verdensmesterne fra 2016 klarte i tillegg å stjele poeng i siste omgang og kunne juble for OL-bronse.

Vendepunkt

Nedregotten og Skaslien har tidligere i mesterskapet forklart at de har slitt siden OL-arrangøren begynte å pusse curlingsteinene med sandpapir for å få dem til å curle mer. Det skjedde rett før Finland-kampen, der Norge måtte ha ekstraomgang for å vinne, og siden har det vært en vanskelig OL-reise for paret.

De stiller for øvrig med litt andre forutsetninger enn de beste motstanderne, som er heltids curlingspillere og har både mer økonomisk støtte og mer tid til å trene.

Mixed double curling er helt fersk OL-gren i 2018 og kommer også på programmet i vinterlekene i Beijing om fire år.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!