Simen Hegstad Krüger leverte en kanonetappe da de norske herrene gikk inntil stafettgull i Pyeongchang-OL søndag morgen.

24-åringen har vært en stor overraskelse i årets OL og står med to gull og et sølv etter at han har vært involvert i tre distanser så langt.

Etter søndagens stafettbragd ble det kjent at Krüger nå reiser hjem fra OL, selv om mange nok skulle sett ham i den kommende lagsprinten.

Overfor Nettavisen åpnet 24-åringen for å bli i OL søndag, men nå sier sprinttrener Arild Monsen til VG at det kommer til å skje.

- Simen er ferdig med OL. Han reiser hjem, sier Monsen til avisen.

Monsen påpeker at Krüger har stilt seg til disposisjon for lagspinten, om ledelsen ønsket det, men at dette altså ikke er et alternativ.

-Han får ikke til å gå det når han reiser hjem nå. Han er fornøyd og har satt strek, sier Monsen videre til VG.

Hegstad Krüger sa tidligere søndag at han liker at folk vil se mer av ham i OL. Han åpnet da for å bli igjen hvis landslagsledelsen ønsket det, men var i utgangspunktet innstilt på å reise hjem til Norge mandag formiddag.

- Det er hyggelig å høre det, men jeg må innrømme at jeg tror det er flere som kan gå en førsteetappe. Både Emil, Finn og Martin for å nevne tre. Jeg tror jeg kunne gjort en god etappe jeg også, men sannsynligvis så kommer jeg ikke til å gå, sa Krüger til Nettavisen.

- Hva er det som skremmer deg?

- Det her er en helhetlig vurdering. Får jeg beskjed om at jeg skal gå den, så selvfølgelig skal jeg gå, men fokuset har vært på de dagene som har vært. Da er det lett å få en liten utladning. Da er jeg usikker på om jeg kan klare å være like bra på onsdag. Det er egentlig det som ligger bak vurderingen, forklarte Krüger.

24-åringen er strålende fornøyd med å sitte igjen med to gull og ett sølv på de tre øvelsene han har stilt opp i under lekene i Pyeongchang.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har klart å få full klaff på de tre rennene jeg skulle gå. Da er det egentlig bare en kjempegod følelse å kunne dra hjem etter å ha lykkes så godt, sa Krüger.

Det er ifølge VG Martin Johnsrud Sundby som seiler opp som favoritten til å gå lagsprinten, sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

Finn Hågen Krogh og Emil Iversen er også aktuelle kandidater.