Gå til sidens hovedinnhold

Monsen tror Iversen bløffer om OL-sprinten

Arild Monsen (55) mener Emil Iversen (26) har helt andre planer enn han gir utrykk for.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Tirsdag er det sprint på OL-programmet og på herresiden stiller Norge med den største favoritten i Johannes Høsflot Klæbo.

Men også de øvrige nordmennene er sett på som medaljekandidater, og blant dem er Iversen.

Han virker imidlertid allerede før løpet skråsikker på at kampen kommer til å stå om 2. og 3. plass. Iversen tror nemlig ingen er i stand til å knekke nevnte Klæbo.

- Det tror jeg ikke går, så vi få prøve å knekke resten, sier Iversen til Nettavisen.

Lagkamerat og konkurrent Eirik Brandsdal er derimot litt større optimist.

- Han har vist få svakhetstegn så langt denne sesongen. Samtidig har han avslørt litt av taktikken sin. Det er å gå knallhardt til verks. Det har vært vanskelig å gjøre noe med så langt, men det er sprint og det er marginer. Alt kan skje, så vi må bare være på hugget, offensive og kjempe med det vi kan. Jeg tror ikke det er helt umulig, sier Brandsdal til Nettavisen.

Monsen tror ikke på Iversen

Selv om Iversen langt på vei antyder at han har gitt opp sjansen til å ta gull, mener er landslagstrener Arild Monsen at det ikke er tilfelle og at Iversen bløffer.

- Det er et skirenn. Det er klart han ikke har gjort det. Han går for gull som alle andre, sier Monsen til Nettavisen.

Norges landslagstrener i sprint på herresiden tror det ligger an til en flott konkurranse i Pyeongchang tirsdag.

- Vi håper at vi får ut det beste og har klaff på dagen. Jeg liker ikke når det kommer nedbør på sprintdagene. Da kommer det andre moment inn i bildet. Det ser det ikke ut som vi får i det hele tatt. Det er så fine forhold som jeg sjeldent eller aldri har opplevd når det gjelder snøkvalitet. Det er så fast og fint. Det er også plass til å boltre seg i sprintløypa. Det her ser bra ut. Her er det bare å gasse på, forklarer Monsen.

Sulten Klæbo

Å gasse på er nettopp det som er planen til forhåndsfavoritt Klæbo.

Verdenscuplederen klarte ikke å henge med i kampen om medaljene på åpningsdistansen 30 kilometer skiathlon lørdag, men virker mer trygg på sprintrennet.

- Jeg kjente vel ut på sisterunden da de begynte å kjøre at det her ikke går. Da var det bare å pakke sammen sakene, komme seg til mål og tenke på det som skal skje på tirsdag, sa Klæbo etter søndagens renn.

Det er knyttet noe spenning til å se hvordan Klæbo vil takle å gå sprinten kun to dager etter en hard 30-kilometer, men selv er han ikke bekymret.

- For min del, så tror jeg det kan være positivt. Jeg har fått en god gjennomkjøring. Jeg har fått en god hardøkt. Nå er vi i gang. Det er greit å få senket skuldrene litt og bare å gå ut der og gjøre jobben. Så får man satse på at man kan ha en god dag tirsdag, forklarte Klæbo.

Iversen ville gå 30-kilometeren

Mens Klæbo fikk gå skiathlon, måtte Iversen følge den distansen som tilskuer. Iversen hadde egentlig et ønske om å gå distansen, men allerede i god tid før lekene startet ble det kjent at trønderen ikke ble tatt ut. Han har i stedet forsøkt å bruke den første uken i Sør-Korea på å forberede seg best mulig til tirsdagens renn.

- Det har vært litt vind, men ellers har det vært trivelig, forteller Iversen.

- Jeg har sovet ganske mye. Jeg har vært litt trøtt, men det går seg til. Jeg håper i hvert fall jeg er våken på tirsdagen, sier trønderen.

Sprintrennet i OL starter med prolog tirsdag klokken 09:30 norsk tid.

Kommentarer til denne saken