RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mowinckel med i medaljekampen: - Det er et bra utgangspunkt

JAKTER MEDALJE: Ragnhild Mowinckel er fortsatt med i kampen om en medalje etter førsteomgangen av storslalåmrennet i Pyeongchang.
JAKTER MEDALJE: Ragnhild Mowinckel er fortsatt med i kampen om en medalje etter førsteomgangen av storslalåmrennet i Pyeongchang. Foto: Francois Xavier Marit (AFP)
Sist oppdatert:
Ragnhild Mowinckel (25) er med i kampen om medalje i storslalåm etter førsteomgangen.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Den norske alpinisten ligger på en 4. plass etter at de antatt beste har kjørt førsteomgangen av storslalåmrennet.

Mowinckel ligger 55 hundredeler bak italienske Manuela Möllg som leder.

- Her er det muligheter. Det er veldig kult. Jeg merket før start i dag at der OL, men jeg er veldig glad for at jeg klarte å holde meg og jeg kjører helt greit. Det er små ting jeg merker at det er unødvendig å gjøre. Nå er det bare å prøve en gang til, gi mer gass og la det gå litt mer renere. Da skal jeg bli fornøyd, sier Mowinckel til Eurosport etter førsteomgangen.

Mikaela Shiffrin fra USA er nummer to, mens Federica Brignone fra Italia ligger på plassen foran den norske stjernen.

- Bra utgangspunkt

Eurosports ekspertkommentator mener Mowinckel ligger godt an etter førsteomgang.

- Dette er et bra utgangspunkt for Ragnhild, kommenterte Stiansen på Eurosport da Mowinckel passerte målstreken.

Den norske jenta har hevet seg veldig i storslalåm denne sesongen. I verdenscupen kan hun vise til fem topp 10-plasseringer i verdenscupen. Den ene en 2. plass i Kronplatz senest i januar.

Med et godt utgangspunkt fra den første omgangen, skal Mowinckel være i stand til å kjempe om medalje i andreaomgangen som starter 05:45 norsk tid.

Løseth skuffet

Mens Mowinckel er med i medaljekampen, gikk det ikke like bra med lagvenninne Nina Haver-Løseth.

Den norske jenta ledet ved første mellomtid, men ble for passiv nedover storslalåmløypen i Sør-Korea. I mål var hun hele 2,51 sekunder bak Möllg som leder.

21 år gamle Kristin Lysdahl med startnummer 26 endte i likhet med Løseth et stykke bak de aller beste. I sitt første OL kjørte hun inn til en foreløpig 20. plass - 2,83 sekunder bak lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere