RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njåtun med 7.-plass på 1500 meter da Wüst tok OL-gull


TOPP 10: Ida Njåtun tok 7.-plass på kvinnenes 1500 meter mandag.
TOPP 10: Ida Njåtun tok 7.-plass på kvinnenes 1500 meter mandag. Foto: Petr David Josek (AP)
Skøyteløper Ida Njåtun gikk inn til 7.-plass på 1500 meter i OL. Nederlandske Ireen Wüst sikret gullet foran japanske Miho Takagi.

Dermed forbedret Njåtun sitt resultat fra Sotsji-OL med fem plasseringer.

Wüst tok gullet med tiden 1.54,34. Hun var 0,2 sekunder foran japanske Takagi, som har dominert stort i verdenscupen denne sesongen. Bronsen gikk til nederlandske Marrit Leenstra med 1.55,26.

Wüst har tatt ti OL-medaljer. Mandagens 1500-meterseier var hennes annet gull på distansen. Hun vant i Vancouver og tok sølvet i Sotsji. Wüst tok i tillegg sølvet på 3000 meter i Pyeongchang.

Ida Njåtun noterte 1.56,46 i par med kinesiske Hao Jiachen, men hun var aldri truet i kampen om parseieren. Njåtun gikk et jevnt løp, men tapte hele tiden på løperen som var i ledelsen. En sisterunde på 32,2 sekunder var heller ikke helt topp.

– Jeg har litt blandede følelser. Jeg gikk ikke helt optimalt, men samtidig var det noe av det bedre jeg har gjort. Jeg manglet litt på sisterunden. Man må ha full klaff blant så mange gode løpere, sa Njåtun til Eurosport Norge.

27-åringen fra Asker drømte selvsagt om en OL-medalje. Hun virket direkte misfornøyd med løpet sitt selv om hun forbedret sin personlige lavlandsrekord på distansen med 4/100 sekund.

– Selv om det så slik ut, så var jeg ikke så misfornøyd. Det er småting. En sjuendeplass er noe av de beste jeg har gjort, og det beste i et OL. Jeg føler bare at jeg kunne ha løst det litt bedre på siste runden, sa Njåtun.

– Det er to distanser igjen for meg, men det var denne distansen jeg så på som min største sjanse.

Njåtun skal også gå 1000 og 5000 meter i OL.

– Et veldig bra løp av Ida og sjuendeplass er sterkt. Det manglet det lille ekstra for å ta en medalje, sa landslagssjef Sondre Skarli.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere