RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge med kurs for semifinalene i paracurling


VANT: Sissel Løchen og det norske laget vant kampen mot Sør-Korea onsdag.
VANT: Sissel Løchen og det norske laget vant kampen mot Sør-Korea onsdag. Foto: Joel Marklund For Ois/ioc (AP)
Sist oppdatert:
Norges lag i paracurling har etter en tung start i Paralympics snusen på en semifinaleplass etter to strake seire i turneringen onsdag.

Først ble vertene Sør-Korea slått 9-2, før det ble en grei seier over Finland med 6–4. Med fem seire og fire tap ligger Norge likt med Storbritannia og Sveits i kampen om fjerdeplassen.

I kampen mot Sør-Korea tok Norge, med skip Jostein Stordahl, fire poeng i sjette runde og gikk opp i 9-2-ledelse. Da så Sør-Korea ingen grunn til å fortsette, og lagene tok hverandre i hendene og takket for kampen.

Lagene gikk til pause etter fire omganger på stillingen 4–2 til Norge. Det sto 2–2 etter to omganger, men etter en poengløs tredje omgang og 2–0 til Norge på den påfølgende var det norske laget i føringen.

Mot Finland senere på dagen startet de norske curlerne med å ta to poeng i første omgang med siste stein. Så «stjal» de to poeng i den neste og satte med det standarden i kampen. Finnene reduserte til 1–4 i den tredje, før Norge økte til 5–1 ved halvtid.

Finnene reduserte til 2–5 i den neste. Det ble litt spennende da finnene igjen reduserte den norske ledelsen til to poeng foran den siste omgangen. Finnene takket imidlertid for kampen da de ikke lenger kunne ta mer enn ett poeng.

Norge har igjen USA og Slovakia torsdag. De fire beste lagene tar seg videre til semifinale.

Sør-Korea på sin side er på god vei mot semifinale sammen med Kina og Canada. Kina fører an med åtte seire foran Canada og Sør-Korea med sju seire og ett tap.

Det norske paracurlinglaget i Pyeongchang består foruten Stordahl også av Rune Lorentsen, Ole Fredrik Syversen, Sissel Løchen og Rikke Iversen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere