Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk nedtur: Hirscher tok sitt første OL-gull

GULL: Marcel Hirscher kunne juble for karrierens første OL-gull.
GULL: Marcel Hirscher kunne juble for karrierens første OL-gull. Foto: Martin Bernetti (AFP)
Sist oppdatert:
Marcel Hirscher (28) vant superkombinasjonen. Nordmennene langt bak.

PYEONGCHANG (Nettavisen): De norske alpinistene klarte ikke å komme seg på pallen da Hirscher tok sitt første OL-gull i karrieren.

Kjetil Jansrud var nummer tre etter utforrennet, men endte til slutt på en 7. plass.

- Man må bare kjempe. Det er klart jeg har trent lite på isete slalåm. Vi har ikke fått trent på det. Det tror jeg man ser stor forskjell på, de som behersker det og de som ikke gjør det, sier Jansrud til Eurosport etter løpet.

Hirscher overrasket seg selv

Hirscher lå på 12. plass etter utforrennet, men kjørte seg opp til førsteplass etter en imponerende slalåmomgang. Hirscher hadde tydelig svært vanskelig vindforhold, men taklet det på en ypperlig måte.

Det imponerte Eurosports ekspertkommentator Tom Stiansen.

 

- Han har ikke lette vindforhold. Her blåser det så fælt at han ikke ser hele porten, kommenterte Stiansen under Eurosports sending.

- Det føler jeg var et gulløp. Overlegen kjøring, sa eksperten da østerrikeren passerte målstreken.

Selv mener Hirscher at hans gode utforomgang ble avgjørende for at han til slutt tok sitt første gull.

- Utforen var det beste jeg har gjort på ski noen gang, sier Hirscher til Eurosport.

- Nå har jeg fått det jeg har kjempet for, forteller østerrikeren.

Alexis Pinturault fra Frankrike var på forhånd sett på som østerrikerens største utfordrer, men selv om franskmannen var 28 hundredeler foran Hirscher etter utfordelen, måtte han nøye seg med sølv - 23 hundredeler bak østerrikeren da slalåmomgangen var unnagjort.

Den siste pallplassen tok Victor Muffat-Jeandet fra Frankrike. Han sikret seg bronsen etter at han med nest beste slalåmtid kjørte seg opp fra en 29. plass til 3. plass.

Svindal trakk seg

Aksel Lund Svindal lå på andreplass etter utforrennet, men valgte å stå over slalåmrennet for å skåne eget kneet. Dermed var Kjetil Jansrud som lå på tredjeplass Norges medaljehåp.

Men som fryktet på forhånd gikk det for tregt i slalåmrennet for fartsspesialist Jansrud. I likhet med Hirscher fikk Jansrud en kraftig vindkule i mot seg i løpet av slalåmomgangen. Selv om han var over sekundet foran Hirscher etter utforrennet, var nordmannen 2,15 sekunder bak vinneren i mål på en 7. plass.

KREVENDE: Det ble vanskelig for de norske fartsspesialistene å sikre seg et stort nok forsprang på utfordelen da løypen ble kortet ned og vindforholdene skapte ujevne forhold.

Aleksander Aamodt Kilde opplevde et krevende utforrenn på grunn av vanskelige vindforhold. Han endte til slutt på 17. plass i tirsdagens superkombinasjon.

Gavepakke fra juryen

Hirschers gull i superkombinasjonen er altså hans første i karrieren. Fra før av har han kun et OL-sølv i slalåm fra OL i Sotsji for fire år siden.

Østerrikeren var den store favoritten før tirsdagens renn, men favorittstempelet bare økte da juryen tirsdag morgen lokal tid valgte å korte ned utforløypen på grunn av kraftig vind.

Det ble en klar fordel til de som er sterkest i slalåm, men det er ikke usannsynlig at østerrikeren hadde vunnet uansett.

Hirscher har vært i strålende form denne sesongen og har nå også starten medaljefangsten i OL.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!