Gå til sidens hovedinnhold

Norske stjerner møtt av Northug-figur

Svenske journalister møtte opp på norsk pressekonferanse med en Petter Northug-figur.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Det var på pressekonferansen med de norske sprinterne at journalister fra den svenske avisen Expressen plasserte en pappfigur av Petter Northug foran mikrofonene.

Som kjent deltar ikke trønderen i OL da han ikke ble funnet god nok etter en ny svak sesong i langrennssporet.

De norske langrennsstjernene Emil Iversen, Pål Golberg, Eirik Brandsdal, Maiken Caspersen Falla og Kathrine Harsem så ut til å ta det hele med et smil, da de så hva som ventet dem på søndagens pressetreff i Pyeongchang.

Pappfiguren ble imidlertid raskt fjernet av norsk støtteapparat, men de svenske journalistene virket fornøyd med stuntet.

- Vi savner Petter her i Pyeongchang. Jeg tror også mange svensker savner å se Petter Northug, så da vi fikk vite at han ikke skulle komme hit, så tok vi saken i egne hender. Vi gjorde vår plikt og tok ham med til OL. Det finnes ikke et OL uten Petter Northug. Han må helt enkelt være med, sier Philip Gadd til Nettavisen.

Han er en av mange Expressen-journalister på plass i OL-byen.

- Northug er en superstjerne

Selv om resultatene har uteblitt for Northug de siste sesongene, er Gadd tydelig på at nordmannen fortsatt har en høy stjerne i Sverige.

- Det finnes absolutt fortsatt en stor interesse for Petter Northug i Sverige. Selv om han ikke har prestert i sporet i det siste, så synes folk han fortsatt er en veldig interessant person. Han er en superstjerne og det liker folk. Svenskene er fortsatt interessert, svenskene prater fortsatt om Petter Northug, forteller Gadd som likte nordmennenes reaksjon på søndagens lille stunt.

- Det virker som Petter fortsatt er velkommen på landslaget, og det er veldig godt å vite at han kan komme tilbake, sier journalisten.

Iversen: - En god kompis

Emil Iversen pleier å være romkamerat med Northug når det er mesterskap, men denne gangen må han klare seg uten kameraten på tur.

Da Iversen fikk spørsmål om pappfiguren på presskonferansen søndag, fleipet landslagsløperen fra Meråker med at det var godt å se Northug igjen.

- Det er en god kompis og det er trivelig å se at han er her. Jeg fikk litt ro. Jeg kan støtte meg litt på ham og snakke litt med ham. Det er godt å se at han har tatt turen over, sier Iversen.

- Vil du ha ham med til hotellrommet?

- Nei, det går fint, forteller en smilende Iversen.

Sprint tirsdag

Iversen er en av fire norske herreløpere som skal kjempe om medaljer på sprint førstkommende tirsdag.

Den store favoritten er Johannes Høsflot Klæbo som for øvrig også stiller til start på søndagens 30 kilometer skiathlon.

Klæbo er mannen å slå, men til Nettavisen forteller Iversen at han ikke tror det er store muligheter til å knekke unggutten.

- Det tror jeg ikke går, så vi får prøve å knekke resten, sier Iversen til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken