Gå til sidens hovedinnhold

OL-medaljen røk for Sandbech og Kleveland

17 år gammel debutant fra USA snøt favorittene for gullet.

Ståle Sandbech (24) havnet på fjerdeplass og misset dermed sjansen til å kapre en ny OL-medalje i slopestyle søndag.

Først da den aller siste konkurrenten, Max Parrot, jobbet seg inn på pallen, ble Sandbech skjøvet ned på en sur fjerdeplass.

- Fjerdeplass er tungt. Jeg dreit meg ikke helt ut i dag. Jeg landa et run. Det er deilig. Jeg fikk vist meg litt på TV, spøkte Sandbech i et intervju med Eurosport.

- Men jeg skulle ha gjort det renere og lagt på en kestra liten overraskelse på sistehoppet. Jeg bomma på sisterunden. Da jeg tok av helt feil og fikk sånn bakoversleng, og da mista jeg helt romfølelsen på det trikset. Jeg liker å gjøre det flatt, utdypet han.

Amerikanske Redmond Gerard (17) tok en uventet seier foran canadierne Parrot og Mark McMorris.

Sandbech var plassert som andremann etter to omganger av slopestylefinalen. Med 81,1 poeng så han en stund ut til å kopiere andreplassen fra Sotsji for fire år siden. Men det skulle ikke holde til edelt metall, verken for ham eller de andre norske gutta.

Les også

Braktap sendte Nedregotten og Skaslien inn i omspill om semifinaleplass

Satset stort

Det to siste åras mester fra X-Games, Marcus Kleveland (18), var utpekt som en av favorittene på forhånd. Unggutten fra Dombås klarte ikke å innfri forventingene. Han ble nummer seks til slutt.

I den siste omgangen forsøkte Sandbech å satse med en å gå 1440 grader rundt på første hopp. Det gikk galt for sølvvinneren fra forrige OL.

Dermed måtte Sandbech avvente resten av finalefeltet for å se om det holdt til en ny medalje.

Redmond Gerard lå sist før han tok siste tur ned løypa. Den fullførte han til 87,16 og ny ledelse foran Mark McMorris.

Sistnevnte klarte ikke å overgå Gerard etter et fall på siste hopp. Dermed var det bare Kleveland og Parrot igjen på toppen.

Skuffet

18-åringen fra Dombås fikk heller ikke med seg nok fart på førstehoppet.

Forhåndsfavoritten Kleveland kom bakpå og måtte ned i snøen. Dermed havnet også han utenfor pallen.

Han var tydelig skuffet etter finalen.

- Det var kjipt. Det var litt vanskelig med vinden, men jeg hadde en grei trening og trodde det skulle gå bra. Det føltes greit, men det gjorde det ikke i finalen, så da gikk det ikke, sa unggutten til Eurosport.

- Nedturen er ganske stor. Hvis jeg hadde landet, hadde jeg vært i toppen. Det er kjipt, la han til.

Kleveland påpekte også at skaden til Mons Røisland, som skjedde rett i forkant av finalen, heller ikke ga de norske utøverne en god opptakt.

Røisland ble sendt til sykehus for en sjekk. 21-åringen har trolig pådratt seg etbrudd i skulderen i tillegg til et ribbeinsbrudd. Skaden gjorde uansett at han aldri fikk deltatt i finalen.

Torgeir Bergrem (26) var tredje nordmann i finalen. Trønderen oppnådde sin beste poengscore i andre forsøk, der det ble 75,80 poeng. Det holdt til en 8.-plass til slutt.

Kommentarer til denne saken