Gå til sidens hovedinnhold

OL-nedtur for de norske skiskyttergutta - skjøt seg ut av medaljekampen

TVNorges ekspert trodde ikke det han så da favoritt etter favoritt feilet på standplass under OL-sprinten i skiskyting.

PYEONGCHANG / OSLO (Nettavisen): Erlend Bjøntegaard ble beste nordmann under OL-sprinten i skiskyting søndag ettermiddag.

Bjøntegaard skjøt feilfritt på første skyting og pådro seg to bom på andre skyting, men holdt god fart i sporet og gikk i mål til en foreløpig tredjeplass, 0,2 sekunder foran Benedict Doll fra Tyskland.

Det holdt likevel ikke til medalje for Bjøntegaard.

Det ble alt i alt en svak dag for de norske på standplass og alle de norske pådro seg en rekke bom (10 totalt på de fire norske). Det var imidlertid ikke bare nordmennene som slet og franske Martin Fourcade skjøt også tre bom på liggende.

- Hva er det som skjer? sa TVNorge-ekspert Morten Hegle Svendsen da favoritt etter favoritt sviktet på standplass.

Det var Arnt Peiffer fra Tyskland som vant rennet, mens Michal Krcmar fra Tsjekkia ble nummer to, og Dominik Windisch fra Italia tok bronse. Bjøntegaard ble beste nordmann med en femteplass.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke setter et skudd til. Jeg er glad, og litt frustrert på en gang nå, det er litt rare følelser akkurat nå, sier Bjøntegaard til TVNorge.

Martin Fourcade gikk seg sterkt opp etter den svake liggende skytingen og skjøt feilfritt på stående. Han ble nummer åtte, 22,1 sekunder bak vinneren. Franskmannen er dermed i en brukbar posisjon før jaktstarten.

Fiasko for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø var regnet som Norges største gullhåp på OL-sprinten søndag, men fikk en tung dag i Pyeongchang-løypene.

24-åringen gikk ut i et voldsomt tempo fra startnummer 20 og var hele 16 sekunder foran nestemann ved passering 2,8 kilometer, men på første skyting gikk det veldig galt for Thingnes Bø. Han pådro seg hele tre bom.

- De norske gutta er i ferd med å «kåle» det skikkelig til her nå, sa TVNorge-kommentator Asbjørn Myhre da Thingnes Bø skjøt, etter at også storebror Tarjei Bø hadde pådratt seg to strafferunder like før.

Dermed var han hele 48,6 sekunder bak lederen da han gikk ut etter tre strafferunder. Bak kom også den franske rivalen Martin Fourcade.

Heller ikke på stående skyting ble det fullklaff for Thingnes Bø. Det ble én bom på 24-åringen, hans første bom på stående skyting hele sesongen, og ut fra andre skyting var han hele 57,4 sekunder bak lederen.

- Det er skuffende, dessverre. Fire bom på en sprint er Johannes langt ifra fornøyd med, sa TVNorge-ekspert Morten Hegle Svendsen.

I mål var Thingnes Bø langt bak de beste. Han ble nummer 31, hele 1.12,7 bak vinneren, noe som er dårlig nytt med tanke på jakstarten.

- Det var ingen god dag for meg, Jeg åpna nok litt for raskt og det ble et litt rotete løp. Jeg har ingenting å skylde på. Man blir kald på fingrene og det er det jeg tenker mest på nå, sier Thingnes Bø til TVNorge.

Bom, bom

Da Thingnes Bø sviktet på standplass så det ut til at Erlend Bjøntegaard kunne blande seg inn i tetkampen. Han skjøt feilfritt på første skyting og ledet lenge ut derfra, men etter to bom på stående skyting, ble det vanskelig. Etter to skytinger lå Bjøntegaard 20,3 sekunder bak ledelsen.

Det holdt nesten til medalje for Bjøntegaard, men de to missene på stående skyting ble kostbare for 27-åringen fra Kongsberg.

Emil Hegle Svendsen hang bra med i sporet fram til første skyting, men trønderen var uheldig og fikk en marginal bom på siste skudd, etter fire strake treff, og var dermed et stykke bak lederen ut fra første skyting.

Hegle Svendsen pådro seg også én bom på den andre skytingen og gikk ut 25,1 sekunder bak Julian Eberhard, som ledet på det tidspunktet.

Heller ikke trønderen var i nærheten av medaljekampen. Hegle Svendsen ble til slutt nummer 18. Han var 45 sekunder bak Peiffer i mål.

Heller ikke Tarjei Bø fikk det til på liggende skyting og pådro seg to bom. To strafferunder betød at han var langt bak de beste etter første skyting.

På andre skyting leverte Bø feilfri skyting og var 15,3 sekunder bak lederen da han gikk ut på sisterunden, ti sekunder foran Hegle Svendsen.

Tarjei Bø havnet imidlertid også utenfor topp ti. Han ble likevel nest beste nordmann med en 13.-plass, 33,7 sekunder bak vinneren.

Kommentarer til denne saken