Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-vinder herjer: Flere til sykehus

VIND: Vinden skaper store problemer for OL-arrangøren.
VIND: Vinden skaper store problemer for OL-arrangøren. Foto: Leonhard Foeger (Reuters)
Sist oppdatert:
Oppfordrer folk til å holde seg innendørs.

Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.

I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en nødvarsel.

Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.

Voldsomme vindkast

Nettavisens journalister bor i Gangneung Media Village under lekene. Det er nærmere kysten der skøyter, curling og ishockey blir arrangert og cirka 50 minutter unna Pyeongchang og Alpensia Olympic Park hvor de nordiske grenene arrangeres.

Onsdag har det vært kraftig vind i området og det kommer voldsomme vindkast.

Det er for øyeblikket vanskelig å oppholde seg utendørs da løse gjenstander kan være farlige og man får sand og støv i øynene.

Partytelt meid i bakken

Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.

De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.

Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

På sosiale medier melder Eurosport-ekspert Kenneth Fredheim at folk i den sør-koreanske byen har fått SMS-varsler om det pågående været.

- Det sendes ut nødvarsler på SMS til oss som er i Pyeongchang. De fleste om været. Tre meldinger på ti minutter. Ille her nå, skriver Fredheim på sin Twitter-konto.

Også Asbjørn Myhre forteller om heftig vær.

- Kom nettopp fra Gangneung nå der gjerder blåste over ende og koreanske frivillig bokstavelig talt klamret seg fast til lyktestolper, skriver han på Twitter.

Busstrøbbel

Også rundt OL-anleggene i Gangneung gikk alarmen. Flere av pressefasilitetene er lagt til partytelt.

Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Den NTBs utsendte satt i sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.

Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. Senere ble også kvinnenes 15 kilometer skiskyting avlyst. Det rennet er flyttet til torsdag.

VELTET: Kjøleskap og matboder har blitt veltet og rasert av vinden.

Vindhull

Fortsetter det å blåse, kan arrangøren komme i tidsnød. I øyeblikket er det oppsatt to alpinrenn både torsdag og fredag, to skiskytterrenn torsdag.

Pyeongchang er et virkelig vindhull, og rekorden er fra noen år tilbake. Da ble det på det meste målt vel 50 meter i sekundet.

Utsatte konkurranser

Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. I tillegg er OL-kombinertrennet i normalbakke for menn forsinket.

Onsdag morgen kom også bekreftelsen om at skiskytterkvinnenes renn er utsatt til torsdag.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!