RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørt Lundby-trener forteller om dramatikk


DRAMA: Maren Lundby vant gull etter dramatikk.
DRAMA: Maren Lundby vant gull etter dramatikk.
Sist oppdatert:
Maren Lundbys trener Jermund Lunder hadde en tøff dag i hoppbakken som endte med gull til eleven.

Jermund Lunder var så utladet etter at gullet var sikret at han bare måtte legge seg nedpå en stund.

– Jeg måtte legge meg ned. Jeg la meg på ryggen og kikket på snøen som falt. Jeg var så forferdelig sliten, for det har vært en så for jævlig dag. Det har vært så mye opp- og nedturer, forklarte Lunder norsk presse.

Lundby var suveren i den andre omgangen av OL-rennet, og vant til slutt med over tolv poeng til sølvvinner Katharina Althaus fra Tyskland. Japanske Sara Takanashi tok bronsen.

Hadde ødelagt skoen

Lundby-trener Lunder forteller om dramatiske timer før og under mandagens renn.

– Jeg ble jo litt nervøs da, jeg må innrømme det. For det første var det jo favorittstemplet hun hadde når vi kommer ned hit. Det måtte vi takle, så var det et kjempehopp i går hvor jeg trodde korsbåndet hadde røket. Det så nemlig slik ut fra der jeg sto. Det var jo en kjempenedtur det, sa han, før han fortsatte.

– Så reiser hun seg og det var en opptur det før beskjeden om at hun hadde slått seg i hoften, det var en ny nedtur det, men det viste seg at det gikk bra. Da vi kom til bakken her i dag, så tok vi en dobbeltsjekk på utstyret, og da viste det seg at den ene skoen hadde knekt etter fallet i går. Servicegutta fikk kastet seg om og ordnet skoen. De gjorde en kjempejobb. De hadde reservedeler, så de sagde skoen ned og satte på de nye delene.

Fryktet for karrieren

Hoppsjef Clas Brede Bråthen forteller at flere i støtteapparatet fryktet at det hadde gått riktig ille da Lundby lå i snøen på sletta.

– Jermund (Lunder) var helt sikker på at karrieren var over. Nå er ikke vi kjent for å være spesielt optimister, men jeg for min del var helt sikker på at korsbåndet røyk og at dett var dett, sa Bråthen til NTB og andre norsk medier.

– Da hofta hennes viste seg å være forslått, tenkte jeg at det heller ikke kunne gå. Men vi har verdens beste team. Vi har den beste fysioterapeuten og de beste treneren, fortsatte han.

- Ufattelig stolt

Landslagstrener Christian Meyer hadde problemer med å holde følelsene i sjakk etter at Maren Lundby hadde tatt Norges andre OL-gull i Pyeongchang.

Meyer er én av få som har innsikt i hvor mange treningstimer som ligger bak Bøverbru-jentas største dag i karrieren.

– Jeg er bare ufattelig stolt og veldig glad for at en utøver som Maren får som fortjent. Hun har stått på og ofret så mye. Det er ikke gitt at man får det til likevel, sa Meyer til NTB.

- Ikke noe moro

Lunder er sjeleglad for alt ble dobbeltsjekket.

– Hadde vi ikke sjekket så kunne det gått veldig galt. Det var ikke noe moro. Det var en hylse der sikkerhetsklaffen sitter som hadde sprukket, høyst sannsynlig i fallet i går, sa treneren.

Tross all motgangen og problemene klarte 23-åringen å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

– Det er det som gjenkjenner en olympisk mester å takle de situasjonene som har vært. Hun er beinhard.

SPENT: Jermund Lunder har  vært spent det siste døgnet.

Imponert lagvenninne

Silje Opseth er bare 18 år, men leverte 16.-plass, sitt beste resultat i et internasjonalt renn, i OL-debuten.

Lagvenninnen kunne røpe at Lundby var en smule nervøs før OL-rennet kom i gang. Hopprennene går veldig sent lokal tid i Pyeongchang, så det har vært en lang dag for de norske hoppjentene.

– Hun er bare helt rå. Hun sa hun var nervøs i garderoben, men hun viser at hun takler det også. Hun har kjempet for dette i så mange år. Alt det hun har fått av erfaring. Hun har sikkert gått igjennom slike situasjoner gang på gang for å takle det mentalt. I dag var hun bunnsolid og hun viser at hun er best både teknisk, fysisk og mentalt, sa Opseth.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere