Gå til sidens hovedinnhold

Russisk dopingmistenkt kan påvirke landets OL-utelukkelse

Curleren Aleksander Krusjelnitskijs dopingsak kan påvirke IOCs avgjørelse om å la de russiske utøverne avslutte vinterlekene under sitt eget flagg.

Talsmann Mark Adams i Den internasjonale olympiske komité (IOC) sa at dopingsaken, om B-prøven får samme resultat, vil bli vurdert av IOCs eget panel for de russiske utøverne (OAR).

Panelet skal rapportere til IOCs styre lørdag for å avgjøre om å fjerne suspensjonen av Russlands OL-komité samme dag som avslutningsseremonien, 25. februar. Blir utelukkelsen opphevet, betyr det at de 168 utøverne kan delta i seremonien med det russiske flagget.

- Hvis saken blir bekreftet, blir det tatt i betraktning sammen med mange andre faktorer. Det er flere «hvis» underveis før vi kommer dit, sa Adams.

Det var Aleksandr Krusjelnitskij, som spilte for OAR i bronsefinalen mot Norge i mixed curling, som skal ha testet positivt for doping etter funn av stoffet meldonium i en prøve.

OAR har ikke herrelag i curling, og Krusjelnitskij har allerede forlatt OL-byen. Det er ventet at hans B-prøve blir offentliggjort mandag.

- Det er en dum ting å gjøre og Alexander er ingen dum mann, sier Sergej Belanov, en av de russiske curlingtrenerne om dopingmistankene.

(©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken