Seks tidligere dopingdømte russere forsøkte å gå rettens vei for å få delta i Pyeongchang-OL, men skal ha blitt avvist av en sveitsisk domstol.

Ifølge Insidethegames forsøkte skøyteløperen Pavel Kulizjnikov og fem andre løpere å få OL-ja via det sveitsiske rettsvesenet.

IOC nekter å invitere en rekke russiske løpere til vinterlekene som følge av statlig doping i Russland.

I tillegg til Kulizjnikov forsøkte lagkamerat Denis Juskov, skiskytterne Irina Starytsj og Alexander Loginov, kortbaneløper Tatjana Borodulina og skihopperen Dmitrij Vasiljev seg derfor via en sivildomstol i Sveits.

Der ble svaret «njet». Alle de seks utøverne har vært involvert i dopingsaker tidligere. Kulizjnikov har avlagt positive dopingprøver to ganger.

En rekke russiske profiler, deriblant den koreanskfødte kortbaneløperen Viktor An, skiskytter Anton Sjipulin og langrennsløper Sergej Ustjugov får ikke delta i OL.

Håp for andre

Samtidig er det 13 russiske idrettsutøvere og to trenere kan likevel dukke opp i OL. IOC skal vurdere hver enkelt sak før en endelig beslutning blir tatt.

28 russiske løpere ble frikjent i Idrettens voldgiftsrett tidligere i uken. 13 av dem har allerede lagt opp, slik at det bare er 15 russere som fortsatt kjemper om retten til å få delta i Pyeongchang-OL.

CAS-domstolen i Lausanne har overprøvd utøvernes livstidsutestengelse fra OL.

- Vi skal se på hver enkelt sak før vi tar en beslutning rundt disse løperne, sa en IOC-talsmann lørdag.

IOC avgjør

Russlands OL-komité er suspendert. Det er opp til Den internasjonale olympiske komité om de 13 frikjente russiske utøverne og får gå i OL.

Langrennsløperne Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant russerne som øyner et håp om å få delta i vinterlekene i Sør-Korea.

Det internasjonale skiforbundet har allerede opphevet suspensjonen av åtte russiske langrennsløpere etter frikjennelsen i CAS-domstolen. OL starter om en uke.

(©NTB)