RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shaun White-show ga nytt OL-gull i halfpipen


TÅRER: Shaun White tok til tårene etter OL-gullet.
TÅRER: Shaun White tok til tårene etter OL-gullet. Foto: Martin Bureau (AFP)
Sist oppdatert:
31 år gamle Shaun White leverte da det gjaldt som mest og sikret seg sitt tredje OL-gull i halfpipen onsdag.

Amerikaneren gikk opp i ledelsen etter sitt første run, men det ble toppet da Ayumu Hiranos fikk 95,25 på sitt andre forsøk. Den ledelsen beholdt japaneren helt til White skulle gjøre sitt siste run. Med et spektakulært run vartet White opp med de høyeste hoppene, de lekreste saltoene og de mest kontrollerte rotasjonene.

Dommerne ga White 97,75 poeng på skalaen som går til 100. Det var god margin foran 19 år gamle Hiranos, som ble dyttet ned på sølvplass. Australske Scotty James tok bronsen. White vant halfpipekonkurransen i OL i 2006 og 2010. I Sotsji-OL for fire år siden ble det 4.-plass.

Skadet i høst

Da hans tredje gull var et faktum, gikk han ned på kne i målområdet.

– Jeg var så overveldet av glede. Jeg har vært gjennom så mye for å komme hit. Jeg hadde den syke skaden i New Zealand hvor jeg slo opp ansiktet mitt, sa White.

Skaden snowboardlegenden snakker om, skjedde i høst. White måtte sy hele 62 sting i ansiktet.

– Jeg gjorde faktisk det samme trikset jeg skadet meg på der. Så det var mange hindre å overkomme, og nå er alt verdt det, sa han.

Rekorder

USA har tatt de fire første gullene som er delt ut i slopestyle og halfpipe på dame- og herresiden i Pyeongchang. White er den første snowboarderen som har tatt tre OL-gull, og han ble den første amerikaneren til å ta gull i tre forskjellige OL.

31-åringen vant sin første store internasjonale konkurranse allerede i 2002 da Arctic Challenge ble arrangert i Hemsedal. Han har 13 X Games-gull og sågar to gull på skateboardet i sommervarianten av X Games.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere