RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaslien og Nedregotten misset finale

SEMIFINALETAP: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien måtte se seg slått av Canada i semfinalen natt til mandag.
SEMIFINALETAP: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien måtte se seg slått av Canada i semfinalen natt til mandag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Mixed curling-duoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten må nøye seg med bronsekamp i OL etter 4-8-tap mot Canada i semifinalen.

Norge hadde slått canadierne helt innledningsvis i grunnspillet i den ferske OL-idretten mixed double curling. Senere vant Canada, som tok VM-sølv i fjor, samtlige kamper på veien mot semifinale, og de var også best da det virkelig gjaldt mot Norge.

Skaslien og Nedregotten kom under 0–2 i første omgang, men det kunne vært verre. Kaitlyn Lawes unngikk å prikke inn sistesteinen som ville ha sendt canadierne foran 3–0.

Samme blemme gjorde hun i fjerde omgang, da Norge hadde redusert til 1–2 og deretter utlignet til 2–2 i de to foregående periodene. Lawes hadde en tilsynelatende enkel jobb med å sikre 2-0-seier i omgangen, men fikk ikke steinen nær midten av boet. Dermed sto det 3–2 til Canada halvveis.

Heldige

Lawes kunne derimot friskmeldes i omgangen etter, da hun med en imponerende sistestein tok ut Norges stein og ble liggende med to poenggivende steiner bak to guarder.

Norge hadde sjansen med siste stein, men Nedregotten sendte den rett i den canadiske blokka, og dermed var kampen bortimot avgjort med 5-2-ledelse til Lawes og makkeren John Morris.

De har begge vunnet OL-gull med sine respektive lag tidligere i karrieren.

I sjette periode skulle det bli spenning igjen da Nedregotten utnyttet svakt canadisk spill og tok ut to steiner med Norges nest siste stein. Canada svarte med å ta ut en norsk stein, men det kunne ikke hindre Skaslien og Nedregotten i å kontrollere inn 2–0 i og dermed redusere til 4–5 før de siste to omgangene.

Solide canadiere

Canadierne koblet på nytt grepet om kampen i sjuende omgang, og nordmennene slet med å skru inn steiner som kunne slå ut Canadas beste stein. Da Lawes i tillegg gjorde en knalljobb med å trekke inn og sørge for at Canada lå med de tre beste steinene på tampen av omgangen, hadde favorittene brått en solid 8-4-ledelse.

I siste omgang spilte ikke lagene ferdig. Norge ga opp da de så at det ikke var mulig å utligne den canadiske ledelsen.

Etter tapet må det norske laget forberede seg på bronsekamp i OL-hallen i Gangneung. Den spilles mot Sveits eller OAR klokken 1.05 norsk tid tirsdag.

Det norske laget har slått verdensmester Sveits tidligere i OL. Mot OAR (russiske utøvere) ble det 3-4-tap i grunnspillet. Nedregotten og Skaslien har VM-bronse fra 2015 som beste resultat i mixed double.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere