PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Johann Andre Forfang lå på andreplass etter første omgang av normalbakkerennet i Pyeongchang-OL og hadde dermed et svært godt utgangspunkt før finaleomgangen.

Forfang hoppet 106 meter i den første omgangen og lå på en delt andreplass med polske Kamil Stoch. Begge hadde 125,9 poeng.

I andre omgang ble det 109,5 meter på den norske hopperen og dermed holdt det til sølv for nordmannen. Både Stoch og ledende Stefan Hula sviktet nemlig i andre omgang og havnet utenfor pallen.

- Utrolig deilig, sier Forfang til TVNorge.

Andreas Wellinger fra Tyskland hoppet seg stort opp i andreomgang og tok gullet, mens Robert Johansson tok bronsen. Johansson hoppet seg også kraftig opp i andre omgang og landet på 113,5 meter.

- Jeg hadde utrolig lyst på dette her, så det er utrolig deilig. Dette betyr veldig, veldig mye og det er litt vanskelig å sette ord på det akkurat nå, et stort, stort mål for meg har gått i oppfyllelse akkurat nå, sier Johansson til TVNorge.

Hopptrener Alexander Stöckl var meget fornøyd med to medaljer.

- Robert sitt hopp var helt fantastisk og så følger Forfang opp med et glimrende hopp. To medaljer er helt fantastisk, sa landslagstreneren til TVNorge.

Hoppet seg opp

Daniel-André Tande lå bare om nummer 13 etter første omgang, men fikk til et meget bra hopp i finaleomgangen og hoppet ned til 111,5 meter. Med 242,3 poeng tok han ledelsen på daværende tidspunkt, men det svake hoppet i første omgang gjorde at han ikke nådde helt opp.

Tande ble til slutt nummer seks i konkurransen.

Den ledelsen fikk Tande kun beholde til lagkamerat Robert Johansson satte utfor. han hoppet 113,5 meter og overtok førsteplassen.

Det hoppet holdt altså til bronse for Johansson.

Andreas Wellinger fra Tyskland landet også på 113,5 meter i andre omgangen og det hoppet sørget for gull til Tyskland.

Andreas Stjernen fikk det ikke helt til å stemme lørdag. I andre omgang landet trønderen på 103,5 meter og havnet dermed langt ned på listene.

Stjernen endte nede på en 15.-plass.

Som den første omgangen, ble også andre omgang preget av vanskelige vindforhold og dette gikk utover blant andre sveitseren Simon Ammann. Veteranen ble sittende veldig lenge på bommet før han fikk klarsignal til å sette utpå og Ammann var tydelig frossen der han satt og ventet.

Til tross for problemene leverte han likevel et hopp på 104,5 meter.

Skuffet i første omgang

Forfang lå altså på en andreplass etter første omgang, men flere av de norske håpene fikk det ikke helt til å stemme under vanskelige forhold.

Første omgangen i Pyeongchang ble nemlig en tålmodighetsprøve for utøvere og tilskuere, ettersom den kalde og sterke vinden i OL-byen skapte store problemer for konkurransen i normalbakken.

Robert Johansson var blant andre ikke spesielt heldig med forholdene i første omgang. Johansson, som var best i treningsomgangen før rennet, landet på 100,5 meter, men de svake vindforholdene gjorde at det likevel holdt til tiendeplass etter den første omgangen.

Daniel-André Tande hoppet 103,5 meter, og falt med det litt lengre nede på resultatlista enn hva vi hadde håpet etter første omgang.

Han lå på en 13.-plass etter første omgang.

Andreas Stjernen var førstemann ut av de norske, på startnummer 40, og trønderen fikk forhold som var gode nok til å hoppe bakken ned.

Men 104 meter var ikke nok til en topplassering etter første omgang, og Stjernen lå som nummer 15 før finaleomgangen tok til.

Har du sett denne?