RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østerriksk akesjokk da mesteren feilet


VILL JUBEL: David Gleirscher (til h.) og Chris Mazdzer kan nesten ikke tro det etter at de vant gull og sølv i OL-akekonkurransen. Det skjedde da storfavoritt Felix Loch gjorde en grov feil rett før mål i siste omgang.
VILL JUBEL: David Gleirscher (til h.) og Chris Mazdzer kan nesten ikke tro det etter at de vant gull og sølv i OL-akekonkurransen. Det skjedde da storfavoritt Felix Loch gjorde en grov feil rett før mål i siste omgang. Foto: Wong Maye-e (AP)
David Gleirscher fra Østerrike tok et sensasjonelt OL-gull i aking da den tyske tittelforsvareren Felix Loch gjorde en brøler i siste omgang.

Loch ledet klart etter de to omgangene lørdag og hadde gullet dypt nede i lomma foran den fjerde og siste omgangen søndag, men gjorde en kjempefeil langt nede i banen og mistet nesten all fart. Med 19. beste omgangstid raste han fra første- til femteplass.

Det var nesten opplest og vedtatt at Loch skulle vinne sitt tredje strake OL-gull og tangere rekorden til Georg Hackl. Ikke siden 1984 har lederen etter første dag mistet gullet i OL, men Loch fikk skrens på sleden få sekunder før han ville vært i mål som mester.

Aldri på pallen

Det duket for Gleirscher, som hadde sjokkert med bestetid i den første omgangen. Han har aldri vært på seierspallen i et verdenscuprenn, og han sikret seg så vidt den siste plassen på Østerrikes OL-lag i aking.

I en konkurranse der ingen i tetsjiktet kjørte prikkfritt holdt sjuende beste tid i 2. omgang, fjerde beste tid i både 3. og 4. omgang til gull.

Gleirscher seiret 0,026 sekund foran Chris Mazdzer, som tok USAs første individuelle akemedalje for menn.

Tusendelsstrid

Johannes Ludwig sørget for at det iallfall ble tysk medalje. Da lagkameraten feilet, klatret han til tredjeplassen. Han tok den siste medaljen to tusendels sekund foran italienske Dominik Fischnaller, som var raskest av samtlige i siste omgang.

To tusendeler er samme margin som tidligere søndag skilte Sverre Lunde Pedersen fra sølvet på 5000 meter skøyter. For Fischnaller kostet de ulykksalige tusendelene en OL-medalje.

Uvanlig nok hadde fire akere bestetiden i de fire omgangene: Gleirscher i første, Loch i annen, Mazdzer i tredje og Fischnaller i fjerde omgang.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere