Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stina Nilsson knuste Falla og tok OL-gull i sprint

VISTE MUSKLER: Stina Nilsson (tv) tok OL-gullet i sprint i Pyeongchang 2018.
VISTE MUSKLER: Stina Nilsson (tv) tok OL-gullet i sprint i Pyeongchang 2018. Foto: Andreas Hillergren/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stina Nilsson tok Sveriges andre OL-gull i langrenn for kvinner, i Pyeongchang.

Det var duket for en real thriller på OL-sprinten i Pyeongchang tirsdag.

Stina Nilsson kom med en maktdemonstrasjon da hun la Maiken Caspersen Falla og resten av finaleheatet bak seg.

Falla tok sølvet på tirsdagens OL-sprint, og bronsen gikk til russiske Yulia Belorukova. Norge har tatt enda et sølv i årets OL og har fortsatt til gode å vinne et gull i kvinnelangrenn i Pyeongchang.

- Maiken kom litt bakpå i starten og vi ser at Stina også har fantastisk god gli. Det er et fortjent gull til Stina Nilsson, uttalte TVNorge-kommentator Jan Christian Bjørn om de to duellantene.

- Ja, det oppløpet her er jo som skapt for Stina Nilsson, hun er så god på dobbeltakene her, sa TVNorge-kommentator Åge Skinstad etter at deltakerne hadde kommet i mål.

Selv var Caspersen Falla veldig fornøyd med å ha tatt sølv i OL.

- Jeg er skikkelig glad, og jeg synes jeg får til et bra løp i dag. Jeg gikk absolutt alt det jeg hadde og blir belønnet med sølv. Det har vært så mye nerver, jeg har gått rundt og tråkka og ventet og sett på de andre som har konkurert. Endelig var det min tur, jeg merket at jeg hadde en god dag, så dette var stort, sa Caspersen Falla til Eurosport etter rennet.

Hun passet også på å rose gullvinner Nilsson.

- Det har vært noen fighter, og det var hennes tur i dag. Hun var helt rå og vinner vel alt fra prolog til finale, så det var vel fortjent, sa Caspersen Falla.

Testet hverandre i semifinalen

I det første semifinaleheatet fikk Falla og Nilsson muligheten til å måle muskler før finalen skulle gås. De fikk raskt en luke til de nærmeste forfølgerne og skaffet seg enkelt finaleplasser begge to.

Heidi Weng åpnet sitt semifinaleheat bakerst og det så ut som det skulle bli tøft for den norske jenta å komme seg til finaleheatet.

Weng maktet ikke å følge kvinnene i tet opp den siste bakken og dermed var det kun Falla som skulle representerte Norge i finalen. Weng gikk sist over målstreken i hennes semifinaleheat.

Harsem og Østberg røk i kvartfinalen

Kathrine Harsem viste god OL-form før lekene i Pyeongchang, men når det virkelig gjaldt kom den norske jenta inn på som fjerde kvinne i det første kvartfinaleheatet.

Stina Nilsson knuste all motstand i kvartfinalen og gikk enkelt videre. Finske Krista Parmakoski var den andre som kvalifiserte seg til semifinale.

TV Norge-kommentator Jonas Bergh-Johnsen spurte en sønderknust Harsem hva hun syntes om utfallet etter rennet.

- Det gikk ikke sånn jeg hadde tippa, sa en gråtkvalt Harsem.

- I prologen så hadde jeg for dårlig feste og brukte veldig mye krefter. I kvartfinalen hadde jeg bedre ski, men jeg ble jo kjørt ifra. Jeg har ikke den råeste dagen på toppen og følger ikke Stina opp bakken, presset Harsem frem mens hun nærmest gjemte ansiktet bak stavene.

- Veldig uheldig for Heidi

Det så også ut til at Heidi Weng også skulle ryke ut i det fjerde kvartfinaleheatet.

- Veldig, veldig uheldig for Heidi dette her, sa TVNorge-kommentator Åge Skinstad idet Heidi Weng stoppet helt opp i en av svingene under kvartfinalerundene.

Heldigvis tok 26-åringen seg sammen og sikret avansement til semifinalene, men der stoppet det for Enebakk-jenta.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!