PYEONGCHANG (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo cruiset tilsynelatende inn til et suverent OL-gull på onsdagens teamsprint.

Johnsrud Sundby innrømmer imidlertid at nervene spilte ham et puss før han skulle konkurrere på lag med langrennskometen Klæbo.

- Jeg er 33 og burde vært den rutinerte, rolige og tatt vare på unggutten på 21, men jeg har hatt det ille i dag, altså. Det er ekstremt forløsende å klare å få det til og så «to the point» med hva vi hadde planlagt å gjøre og, sier Johnsrud Sundby.

- Prøvde å finne unnskyldninger

Sundby fryktet at han skulle ødelegge gullsjansene til lagkameraten, hvis beina sviktet og taktikken de hadde planlagt ikke ble mulig å gjennomføre.

- Jeg ble ikke meg sjøl før etter de første rundene i finalen. Det var digg, men jeg må innrømme at jeg kjente på at det jeg skulle være makker for han som har vært dominerende i langrennssirkuset. Det var to mulige utfall, enten blir Johannes helten, eller så blir jeg syndebukken. Han var nervøs, han og, så vi satt som en nerveklump oppe i bua her.

Sundby bekrefter det Arild Monsen fortalte pressen i forkant av onsdagens pressekonferanse etter lagsprinten - Sundby var «livredd».

- Jeg har vært livredd i hele dag, og jeg angra så jævlig i går på at jeg sa ja til å gå den her. Jeg prøvde å finne unnskyldninger, så jeg kunne sende Finn ut i stedet, humrer Sundby.

- Ubehagelig og flaut

Han er klar på at han ikke kommer til å være i nærheten av å kjenne på de samme nervene før lørdagens femmil.

- På en team-sprint som dette, som jeg egentlig er ganske lite erfaren på, er det så mye som kan skje underveis. Hvis jeg plutselig ikke har bein til å gjøre det vi har planlagt å gjøre, er også et scenario som kunne ødelagt for han. Det var utrolig mye følelser rundt at jeg også gikk for en lagkompis og at det ble mye nerver i den forbindelse. Jeg kommer ikke til å være i nærheten av like nervøs på lørdag.

- Overdriver du hvor nervøs du var?

- Nei, nå er jeg oppriktig. Jeg har aldri vært så nervøs før en konkurranse som jeg var i dag, og det var ubehagelig. Jeg tror de rundt meg kan gå god for at det stemmer, det jeg sier. Det er litt flaut når du er 33 og har vært med i dette gamet så lenge.

Etter onsdagens gullfangst står Martin Johnsrud Sundby med to gull i Pyeongchag, mens Johannes Høsflot Klæbo har tre.