RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsen tror nervene ødela – det får Thingnes Bø til å riste på hodet

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var skuffet etter søndagens sprintrenn i Pyeongchang.
SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var skuffet etter søndagens sprintrenn i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Forhåndsfavorittene skuffet på skiskytter herrenes åpningsdistanse.

PYEONGCHANG (Nettavisen): På forhånd trodde de fleste at kampen om gullet ville stå mellom franske Martin Fourcade og Norges store gullhåp Johannes Thingnes Bø på sprint skiskyting søndag, men slik gikk det ikke.

Arnd Peiffer fra Tyskland tok OL-gullet. Fourcade måtte nøye seg med 8. plass etter tre bom, mens Thingnes Bø ble dårligste nordmann med fire bom på en 31. plass.

Les også: Skiene til de norske stjernene smelter i OL-snøen

- Et voldsomt press

Sistnevntes lagkamerat Emil Hegle Svendsen tror nervene ødela for de to favorittene.

- Jeg har vanskelig å se for meg noe annet enn det når det er første OL-løp og begge skyter tre bom på første ligg. Fourcade tror jeg har vært på pallen i nesten 20 løp på rad. Det er OL og dette er typisk, sier Svendsen til Nettavisen.

- Jeg tenker at Johannes er sikkert veldig skuffet nå. Det er kjedelig. Men det viser litt det trykket de har med det favorittstempelet de har. Begge har vært på pallen i nesten samtlige løp denne sesongen, men i dag er de ikke det. De lever med et voldsomt press når de er så store favoritter, forteller Svendsen som selv ble nummer 18 på søndagens distanse.

Thingnes Bø uenig

Thingnes Bø rister imidlertid på hodet når han hører Svendsens teori om at presset ble for stort.

- Nei. Jeg følte ikke på noe press i dag. I dag har jeg vært rolig. Jeg har følt meg veldig bra det siste døgnet og har hatt full kontroll på situasjonen. Jeg har vært mye mer nervøs før, sier Thingnes Bø til Nettavisen.

Han mener i stedet at krevende vindforhold ble det som ødela løpet for hans del da han bommet tre ganger på første skyting.

- Jeg legger meg ned og tror det er vindstille. Jeg ser det er ok forhold til å gå på, men så kommer det nok litt vind utover i serien uten at jeg vet det. Jeg tror det er det som skjer. Det var jeg for dårlig på, forklarer Thingnes Bø.

- Det er utfordrende forhold. Det var noen som takler det i dag, men jeg og Fourcade gjorde det ikke, sier Thinges Bø.

Norges gullhåp var tydelig skuffet etter løpet. Det var også Martin Fourcade. Nettavisen forsøkte å få en kommentar fra franskmannen om søndagens renn, men forhåndsfavoritten avslo forespørselen høflig og snakket kun med fransk presse.

DÅRLIG START: Emil Hegle Svendsen avslører at han har slitt på trening i Pyeongchang. Søndag ble det også et skuffende resultat på sprinten.

- Vi roter det til

Erlend Bjøntegaard ble beste nordmann med sin femteplass søndag. En absolutt godkjent plassering for en OL-debutant.

Likevel var den norske laginnsatsen dårligere enn forventet.

Hegle Svendsen legger ikke skjul på at nordmennene skuffet.

- Det blir for mange bom på oss nordmenn. Vi roter det til på standplass. Jeg vet ikke hvordan det var for de andre, men jeg hadde fine forhold. Jeg bommet for egen maskin. Det var veldig ergerlig, sier Svendsen til Nettavisen.

Han forteller at han selv har fått en dårlig start i kulden i Pyeongchang.

- Jeg har slitt på trening her nede. Jeg har ikke funnet noen god følelse på skytingen. Det er rart å si det, men det var nesten litt forventet at jeg skulle skyte noen bom i dag. Med tanke på det, så er det ikke så langt unna det jeg hadde forventet, men selvfølgelig håper man at man skal finne formen til riktig tid. Det klarte jeg ikke, sier Hegle Svendsen.

Nå fortsetter OL med jaktstart allerede mandag for skiskytterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere