Gå til sidens hovedinnhold

Svensk OL-glede: – Godt ikke Norge setter løypa

Det svenske OL-håpet i alpint, Mattias Hargin, er glad Henrik Kristoffersen ikke får muligheten til å kjøre for OL-medalje i slalåm i en norsksatt løype.

Nå er det nemlig klart at det er Østerrike og Italia som skal sette løypene i slalåmrennet under vinterlekene i Sør-Korea, skriver den svenske avisen Expressen.

Hvem som stikker løypene blir avgjort ved loddtrekning. Utfallet ble at Østerrike og Italia får ansvar for hver sin omgang.

– De pleier å sette ganske normale løyper. Marcel Hirscher kjører bra uansett, så de behøver ikke tilpasse det så mye etter han. Og Italia har vi trent litt sammen med i høst, og de pleier å sette løyper jeg liker, sier det svenske håpet Mattias Hargin.

Mer OL: Fire nordmenn til slopestylefinalen
Les også: Johann Andre Forfang er den norske jokeren

Han er glad at ikke en norsk trener står bak løypa som skal avgjøre medaljekampen.

– Det er litt deilig at Norge ikke stikker løypa, for Henrik Kristoffersen kjørte veldig bra i Kitzbühel der det var en veldig langsom og fæl bane. Så hadde de satt banen nå, hadde de garantert satt noe sånt. Forhåpentligvis slipper vi det nå, sier Hargin.

I Kitzbühel tok Henrik Kristoffersen omsider innersvingen på erkerival Hirscher og tok sin første verdenscupseier på nesten et år.

Slalåmrennet i OL kjøres torsdag 22. februar.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken