Gå til sidens hovedinnhold

Tarjei Bø: - Hele OL har vært et mareritt

Mens lagkamerater kan juble for OL-medaljer, fortviler Tarjei Bø over egen OL-innsats.

PYEONGCHANG (Nettavisen): For i motsetning til Emil Hegle Svendsen og lillebror Johannes Thingnes Bø, står Tarjei Bø foreløpig uten medalje i Pyeongchang.

Han har riktignok vært nære med blant annet fjerdeplass på jaktstarten, men i de avgjørende øyeblikkene har han sviktet.

- Jeg er skuffet. Det har vært et mareritt egentlig – hele OL, sier Bø til Nettavisen.

- Det har vært veldig nære. Det er det som gjør det ekstra tungt, tror jeg. I Sotsji var jeg ikke i nærheten, da var jeg ikke i form, men her er jeg egentlig i form. Jeg gjør mye bra, men jeg får ikke helt uttelling. Det er tøft å svelge når det er dette som er den store drømmen, forklarer Bø.

Får støtte av Hegle Svendsen

Lagkamerat Hegle Svendsen fikk en tøff start på lekene i Sør-Korea, men har hevet seg betraktelig utover i mesterskapet.

Nå står han foreløpig igjen med bronse fra fellesstarten og sølv i mix-stafetten.

Hegle Svendsen snakket nylig selv om hvor krevende det var å ikke henge helt med i toppen på de to første øvelsene, og forteller til Nettavisen at han forstår at Bø har det tøft.

- Jeg kan absolutt ha sympati med den følelsen han har, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Han har merket på Bø at han har vært gjennom noen tøffe dager i Pyeongchang.

- Jeg merket det spesielt etter fellesstarten at det var tungt. Han har vært i posisjon mange ganger og mislykkes litt - spesielt på siste skyting. Det er tungt selvfølgelig, men jeg prøver å si til ham at denne sesongen har vært sinnssykt bra for ham. Det har vært et steg i riktig retning, forklarer Hegle Svendsen.

- Restartet karrieren

Lengre sykdomsperioder har vært et stort problem for Bø de siste årene, men denne sesongen har ting stemt langt bedre for nordmannen som blant annet vant et verdenscuprenn i Östersund tidligere i vinter.

Hegle Svendsen mener at det er viktig at Bø ikke glemmer den oppturen han har opplevd denne sesongen.

- Han har på en måte måttet restartet karrieren på nytt. Det kommer så utrolig mange muligheter for ham i årene fremover. Jeg prøver å få ham litt ut av den negative spiralen og få ham til å se fremover, forteller Hegle Svendsen.

- Det er utrolig viktig for Tarjei at han har fått en hel sesong uten sykdom. Han har til og med levert en seier og pallplasser. Det er utrolig bra for Tarjei, sier Svendsen.

Trønderen tror lagkameraten bare kommer til å bli bedre

- Man mister så mye mer enn trening når man er utenfor. Det kreves så mye for å takle de situasjonene for at man skal være på pallen. Å være tilbake i den situasjonen nå er noe Tarjei vokser på. Nå har han mislykkes noen ganger, men da er det enda større sjanse for at han lykkes i fremtiden. Han lærer ting på nytt og tenker som en toppidrettsutøver, forklarer Svendsen.

Stafetten siste sjanse i Pyeongchang

Selv om skiskytterne er ferdig med de individuelle konkurransene i OL i Pyeongchang, gjenstår fortsatt stafetten.

Derfor har Bø fortsatt ikke gitt opp håpet om å reise hjem med medalje, og aller helst gull.

- Det er et løp igjen og jeg skal mobilisere alt jeg har for å være ganske rå på den stafetten, sier Bø.

Han sier det ville vært en drøm å ta gull sammen med lagkameratene.

- Det ville vært helt fantastisk. Ikke bare med broren min, men med hele laget. Vi er gode venner alle sammen. Vi jobber sammen og den stafetten på fredag gjenspeiler alt vi har gjort hele året. Det er det klart viktigste løpet vi har gjennom en hel sesong, forteller Bø.

Herrenes stafett arrangeres førstkommende fredag. Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen utgjør Norges lag.

Kommentarer til denne saken