RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø: - Har aldri skutt i slik vind

ALDRI OPPLEVD VERRE: Johannes Thingnes Bø sier har aldri har opplevd verre vind enn på tredje skyting på mandagens jaktstart.
ALDRI OPPLEVD VERRE: Johannes Thingnes Bø sier har aldri har opplevd verre vind enn på tredje skyting på mandagens jaktstart. Foto: Toby Melville (Reuters)
Sist oppdatert:
Johannes Thingnes Bø sviktet på standplass, men avviser at presset tar ham.

PYEONGCHANG (Nettavisen):  Johannes Thingnes Bø var et av Norges fremste gullhåp før OL, men etter at sprint og jaktstart er gjennomført, har yngstebror Bø kun en 31. plass og en 21.plass å vise til.

Mandagens jaktstart ble vunnet av suverene Martin Fourcade, som var ventet å være Thingnes Bøs fremste rival i kampen om OL-gullene i Pyeongchang.

Avviser at presset preger ham

Thingnes Bø er imidlertid klar på at det ikke er presset som har ødelagt for ham i OLs to første skiskytterøvelser.

- Nei, jeg tror egentlig ikke det. I dagens løp er det verken forventninger eller press. Før sprinten og i uka som har vært, har jeg jobbet med meg selv for å komme mer i riktig modus. På sprinten var det rolig og fint. Jeg tror ikke det er det som har gjort at jeg bommet tre på ligg, for det er det som har ødelagt for både sprint og jaktstart, sier Thingnes Bø til Nettavisen.

24-åringen er brukbart fornøyd med prestasjonen, selv om det gikk i krøll på standplass igjen.

- Det var egentlig helt ok i dag. Det var én serie som blåste vekk, men da blåste det så sterkt at det var ikke en sjanse å se svart i siktet, rett og slett. Jeg burde bare ventet, men jeg var allerede så langt bak at det var ikke noe å vente på. Det var bare å skyte. Når siktet går sånn, må du bare tippe, sier Thingnes Bø og vifter med hånda.

- Aldri skutt i så sterk vind

Yngstebror Bø mener han aldri har opplevd lignende vind på standplass, som han gjorde da det ble fire bom på siste liggende.

- Det er rett og slett vinden som plager og erter meg litt her. Jeg har aldri skutt i så sterk vind som på den skytinga. Det har vært ganske massiv vind hele uka, men akkurat på den var det ille.

- Du skylder på vinden?

- Jeg skylder ikke på vinden. Jeg sier bare at jeg ikke har taklet vinden helt. Hadde det vært vindstille, er jeg sikker på at resultatet hadde vært annerledes.

- Han er nok skuffet

Storebror Tarjei Bø tror lillebroren mislykkes på standplass mandag først og fremst fordi han tok for stor risiko.

- Han er nok skuffet, men mest for gårsdagen. I dag går han sikkert på med krom nakke og tar risiko rett og slett for å gjøre det umulige, sier Tarjei Bø til Nettavisen.

- Han tar sjansen. Plutselig har man dagen, forklarer storebror Bø.

Selv om det har blitt en tung start på lekene for forhåndsfavoritt Thingnes Bø, er storebroren trygg på en ting.

- Han kommer tilbake, det er jeg sikker på. Han er en harding, forteller storebror Bø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere