Gå til sidens hovedinnhold

Uhrenholdt Jacobsen syk - får ikke gå åpningsdistansen i OL

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nå trolig aktuell først på 30-kilometeren på OLs siste dag.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Den norske landslagsledelsen har bestemt at Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga skal få gå åpningsdistansen i OL - 15 kilometer skiathlon.

En sykdomsplaget Uhrenholdt Jacobsen må dermed se rennet som tilskuer.

Les også: Utlendingene prøver å avsløre norsk hemmelighet

Det ble klart da trener Sjur Ole Svartstad presenterte utøverne på en pressekonferanse på en barneskole noen hundre meter fra der det norske langrennslandslaget bor under OL.

- Det er et krevende uttak. Det er spesielt krevende i OL hvor vi bare har fire plasser. Vi har hatt fem jenter som har prestert bra på distanse i år. Det er klart at det ikke er enkelt å velge ut de fire som skal representere Norge, sier Svarstad på torsdagens pressekonferanse.

Tilbake på OLs siste dag?

Jacobsen kan også få problemer med å bli tatt ut til de øvrige distansene, da Bjørgen, Flugstad Østberg og Weng virker selvskrevne, og Ragnhild Haga sannsynligvis også blir tatt ut på 10-kilometer friteknikk.

På sprint og lagsprint har Uhrenholdt Jacobsen allerede nærmest avskrevet seg selv.

Dersom hun blir frisk igjen, er 30-kilometeren på OLs siste dag trolig eneste håp om å delta i OL for 31-åringen.

Les også

Bjørgen: - Vi har ingenting å skjule

Sykdom ødela for Uhrenholdt Jacobsen

Svarstad forteller at sykdom har ødelagt Uhrenholdt Jacobsens sjanser.

- Astrid har hatt sykdom som gjør at det er disse fire som går, forteller landslagstreneren.

Til Nettavisen forteller Svarstad at Uhrenholdt Jacobsen var enig i avgjørelsen.

- Vi har vurdert det hele veien inntil i går kveld. Vi har hatt ståltro på Astrid. Hun har gått gode skirenn etter nyttår, men det er klart at når jenta ikke føler seg hundre prosent et par dager før skirennet går, så lar det seg ikke gjøre å gå en så tøff øvelse i OL. Den avgjørelsen var vi enige om. Det er helsemessige årsaker til at hun ikke har mulighet til å gå på lørdag, sier Svarstad til Nettavisen.

Lettet Haga

Det var på forhånd knyttet spenning til hvem av Haga og Uhrenholdt Jacobsen som skulle kapre den siste plassen, men til slutt falt valget på Haga.

Hun legger ikke skjul på at hun ble lettet da hun fikk klarsignal onsdag kveld.

- Jeg var litt nervøs før i går, så det var litt deilig å få vite at jeg skal gå. Det er veldig morsomt å få den muligheten, sier Haga på torsdagens pressekonferanse.

Sistnevnte har tatt store steg denne vinteren og kan blant annet vise til en tredjeplass på 15 kilometer skiathlon under verdenscupen på Lillehammer tidligere i vinter.

Samtlige av de norske kvinnene som stiller til start er sett på som medaljekandidater, mens det er ventet at Charlotte Kalla, Jessica Diggins og finske Krista Pärmäkoski vil bli de tøffeste konkurrentene på distanserennene i OL.

Kvinnenes 15-kilometer i OL starter lørdag klokken 08:15 norsk tid.

Kommentarer til denne saken