De norske curlinggutta er i skikkelig trøbbel etter tap også i OLs andre kamp mot Canada. Oppgjøret endte med 7-4 i canadiernes favør.

Norge har tapt to av to, og må trolig vinne bortimot alle gjenstående kamper i innledende runde om de skal ha mulighet til å vinne medaljer.

Gullfavoritt Canada har oppskriftsmessig vunnet sine tre første kamper.

Norge hadde initiativet i det som lenge var en jevnt oppgjør, og ledet 4-3 etter å ha fått med seg to poeng i sjette spilleomgang. Derfra og ut gjorde flere bom på avgjørende steiner kampen om til en komfortabel Canada-triumf.

Koe i form

I åttende spilleomgang ble det mer dramatisk da en stein fra Torger Nergård så ut til å ha truffet noe på isen. Den forsvant plutselig helt ut til kanten av banen, og med så det ut til at canadierne kunne stjele et poeng i den viktige omgangen.

Men en meget sterk stein fra Thomas Ulsrud like etterpå svingte pendelen tilbake i norsk favør. Canada-skip Kevin Koe ville imidertid ikke ha noe av et norsk overtak. Han slo ut to steiner, etter først å ha tatt en timeout for å diskutere neste trekk.

Da Ulsrud så misset med forsøket på å trekke inn i midten av boet for ett poeng, var Canada plutselig i føringen med 5-4.

Ny miss

En nesten like vekslende utvikling utspant seg i niende omgang. Koe og Canada var i trøbbel, men en trippel takeout fra skipen gjorde at Ulsrud igjen måtte spille for å sette ett norsk poeng.

Denne gangen gikk Norges sistemann for å treffe midt på motstanderens beste stein. Men rutinerte Ulsrud misset dessverre totalt.

Canada stjal to nye poeng og lå dermed foran med tre før siste omgang. Der kontrollerte de spillet slik at Norge aldri hadde sjansen til å komme à jour på poengtavla.

Neste sjanse for Thomas Ulsrud og tre øvrige på laget til Norge blir kampen mot hjemnasjon Sør-Korea. Den spilles klokka 01.05 natt til fredag.