Ola Brynhildsen (19) leverte drømmemål mot Rosenborg: - Det fineste målet jeg har sett på banen

DRØMMEMÅL: Ola Brynhildsen leverte et fantastisk brassespark mot Rosenborg.

DRØMMEMÅL: Ola Brynhildsen leverte et fantastisk brassespark mot Rosenborg. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Unggutten hylles etter vanvittig brassespark.

NADDERUD STADION (Nettavisen): Det ble en flott dag for alle med hjertet i Stabæk etter at laget fra Bærum sikret 3-1-seieren hjemme mot Rosenborg i den tredje runden av årets eliteserie.

Det er uansett 19-åringen Ola Brynhildsen som vil stjele de fleste overskriftene etter å ha levert en helt vanvittig 2-1-scoring mot trønderne.

I den andre omgangen vartet nemlig Brynhildsen opp med et spektakulært brassespark, som var med å sikre Hennings Bergs mannskap tre viktige poeng.

Årets mål?

I FotballXtra-studio underveis i kampen mente tidligere RBK-spiss Steffen Iversen at man fort hadde sett årets mål i Eliteserien 2019 allerede i tredje serierunde.

Hovedpersonen selv var meget fornøyd etter den vanvittige scoringen på Nadderud Stadion:

- Det er et frispark som heades inn igjen, ballen lå perfekt tilrette for brassespark. Da er det bare å gå for gull, og heldigvis ble det gull i dag! Du har ikke tid til å tenke noe særlig, man må bare gå for det. Det er noe jeg har forsøkt en del ganger på trening, til slutt så sitter det, sier 19-åringen til Nettavisen etter kampen.

Han har rukket både å dusje og skifte etter kamp da Nettavisen møter ham. Han har lagt merke til at telefonen har lyst opp en del ganger i minuttene etter kampslutt i Bærum.

- Jeg har ikke fått sjekka telefonen helt, men det er en god del varsler fra venner og familie, ser jeg. Jeg synes det var et fint mål. Jeg har ikke scoret et sånt mål i fotballkarrieren, sier Brynhildsen, som også forteller at scoringen var et tema i garderoben etter kampen.

STOR KVELD: Både Ola Brynhildsen og Franck Boli tegnet seg på scoringslisten. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En av de som reagerte på scoringen var stjernespissen Franck Boli. Da Nettavisens journalist beveger seg inn på temaet rundt Brynhildsens scoring, så rister Boli på hodet og smiler:

- Det var utrolig, jeg kunne ikke tro det. Jeg trodde den gikk ut, og da den gikk inn .. jeg var i sjokk. Det var en spektakulær scoring.

En annen som lot seg imponere stort var Rosenborg-stjernen Pål André Helland, som tross skuffelsen tok seg tid til å hylle angriperen som allerede er tatt ut på det norske U20-landslaget til VM.

- Den godeste Brynhildsen .. det er det fineste målet jeg har sett på banen. All honnør til ham for det, sier Helland.

- Han skal jobbe knallhardt

En som enda ikke hadde sett scoringen i reprise var Stabæk-trener Henning Berg. Han er klar på at han fort trodde Brynhildsen hadde fått lite igjen for den spektakulære utførelsen:

- Jeg stod veldig langt unna og har ikke sett den på TV ennå. Jeg er bare veldig glad for at den gikk i mål, og ikke spretter ut igjen. Jeg trodde et lite millisekund at ballen traff tverrligger og spratt ut. Når det var jubel var det fint, sier Berg til Nettavisen.

Han er veldig klar på at Stabæk har en spiller av stort potensiale i 19-åringen, men at det er opp til ham selv å fortsette å jobbe hardt i 2019-sesongen.

- Det ser ekstra spektakulært ut med brassespark, og at han prøver på det viser at han har hodet på plass som tør å prøve på ting. Han er en positiv fyr, men han må fortsette å jobbe hardt.

- Han har ikke hatt den beste sesongstarten, men var god for oss i vinter. Han har ikke vært helt på det nivået vi vet han kan. Det var derfor deilig å se han få uttelling på en sånn scoring. Han skal bare jobbe knallhardt og ha fokus på å bli en enda bedre fotballspiller, sier Berg.

Hovedpersonen er selv klar på at han fort kommer til å ta en titt eller to på sin egen scoring i timene etter oppgjøret mot Rosenborg.

- Blir du sittende å se på videoen av scoringen resten av kvelden?

- Ja, vi får se .. jeg skal i hvert fall nyte denne kvelden videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.