16 hester skal kjempe om seieren i Solvallas Elitlopp der tre millioner venter finalevinneren. Vi tror det blir amerikanske Lucky Jim, men årets løp er blant tidenes mest åpne.Det er ventet 35.000 tilskuere på Solvalla søndag for å bivåne Elitloppet. Tre millioner SEK venter vinneren og forhåndstipsene er mange dette året. Fra USA kommer fenomenet Lucky Jim som stor blir stor favoritt i sin kvalifisering. Svenskene stiller et meget sterkt lag med fjorårsvinneren Torvald Palema i spissen. Oppkomlingene Nu Pagadi og Quarcio De Chene blir svært spennende å se i disse omgivelsene og Oslo Grand Prix-vinneren Lisa America er på jakt etter mer ære og penger. Delvis norske Beanie M.M har fått et flott fjerdespor i sin kvalifisering og kan bli en joker og jernhestene Triton Sund (spor åtte forringer sjansene) og Iceland (spor åtte i sin kvalifisering) er klare plussvarianter. Fra Frankrike kommer meritterte Oyonnax (15 mill innsprunget).

Norges største seiersmulighet denne søndagen er Elitkampen for kaldblods som dessverre kjøres utenom V75-rammen. Men Elitkampen frister med voksne 200.000 SEK i førstepremie og svært formsterke Moe Brage må ha en ypperlig mulighet til å legge beslag på seiersjekken. Utover dette er det få norske innslag denne søndagen med vinnersjanse. Vi nordmenn får heller glede oss over Yarrah Bokos fantastiske oppvisning i Harper Hanovers lopp på lørdagen. Her kan du se oppvisningen til Yarrah Boko
Slik finner du løpet. Velg V75 og lopp 7.

Når det gjelder søndagens svært spennende V75 bankertipper vi franske Save the Quick, men det finnes ytterligere to bankerobjekter.

Klikk her for våre V75-forslag

Finalen i Elitloppet går først i søndagens tiende løp. Kvalifiseringene inngår i V75-spillet i de første avdelingene.

Vi tror mest på at 7 Lucky Jim vinner både kvalifisering og finale. I kvalen trakk han et spor langt ute på vingen. Spørsmålet er hva amerikaneren gjør derfra. På innsiden står flere fartsmonstere som vil kjøre som gale om posisjonene. Rekker Lucky Jim frem i tide til å vinne? Spørsmålene er mange, men vår favoritt er en verdensstjerne. Amerikanerne sier at dette er den beste hesten de har sendt over Atlanteren siden Moni Maker.

Lucky Jim vant 17 av 18 løp i fjor og tjente syv millioner kroner. Den slitesterke femåringen gikk på et noe uventet nederlag for Arch Madness i den siste starten, men tro ikke at han gjorde noe dårlig løp. Han travet 1.09,5. Tidligere har han løpt på utrolige 1.08,5. Det siste treningsarbeide på Solvalla var av beste merke tidligere denne uken. Der travet Lucky Jim 12,7 og la inn en avslutning på 1.08 uten at han var svett i mål! En bankerkandidat. Siden det er kvalifiseringen garderer vi medflere. 1 Nu Pagadi er en fantastisk hest. Så god er denne svenske yndlingen at han faktisk kan vinne hele Elitloppet. Han er god fra start og trener Stig H. Johansson har uttalt at vi ikke har sett hvor fort han kan åpne. Svaret får vi trolig i kvalen. Han lekte seg til seier i Europamatchen på Bjerke og fikk en fin gjennomkjøring foran sitt første møte med verdensstjernene. 3 Quarico Du Chene var enorm i Finland. Gjentar han en slik prestasjon kan han utfordre.

Kjøp Nettavisens eksperttips her

I den andre kvalifiseringen (V75-2) blir Prix d'Amerique-vinneren 3 Oyonnax favoritt. Seieren i PDA var høyst sensajonell, men franskmannen har travet enorme løp i ettertid og var fantastisk i vinnerløpet i Prix des Ducs de Normandie. Den sterke krigeren blir alt annet enn enkel å slå. 4 Beanie M.M. kan fyke til tet og kan bli vond å tukte derfra. Se litt opp for 5 Define The World. Han stod på glimrende til mål i Oslo Grand Prix til bronse. Sprint er ingen ulempe og det er seiersambisjoner i den kanadiske leiren. 1 Torvald Palema er manges favoritt. Tittelforsvareren er rask ut, men skal aller helst ikke sitte i tet. Tar seg nok til finale, men vi er ikke så sikre på at han er noen kval-vinner. OGP-vinner 6 Lisa America kan atter vise sine fremragende spurtegenskaper. Det kan gi en ny seier selv om hun står litt langt ute bak bilen .

SØRLANDET SØNDAG: Eirik Høitomt gjør rent bord

V75-3: 4 Eyesee var rett og slett rågod i seiersløpet på Bjerke. Der viste finnen styrke. Står perfekt il og må tilmåles en stor mulighet. 7 Raja Mirchi går fra seier til seier. Det er nesten urettferdig å ikke vinnertippe Kolgjini-hesten, men faktumet er at motstanden er knallhard og sporet er sjanseartet. Skal han tape gjør han det fort søndag. 6 Dominus lå beskjedent plassert på Bjerke i løpet Eysee vant. Avslutningen til amerikaneren til Tjomsland var av beste merke. Med flyt blir hingsten seiersfarlig. 10 Nevele Wood galopperer mye for tiden. Har farten som kan rekke til en plass der fremme. Frode Fladen tar turen fra USA med 3 Thierry. Han har gode plasseringer og sterke tider. Spørsmålet er hvordan han har taklet turen over Atlanteren.

"Norsk" favoritt
V75-4: Per Ludvig Nilsen blir vår favoritt med nyervervelsen 6 Timjan U.S. Hesten har imponert stort i Finland. I løpet sist på Bjerke gjorde hun en kanoninnsats. Startgaloppen reparerte hun med et helsvett løp. Feilfritt tror vi hun vinner. 3 Nice Kronos avsluttet siste runden på 1.12 i seiersløpet sist. Lutfi Kolgjini har stor tro på seier. 4 Somekindacatch er veldig startrask. Vi tror hun tar teten. Kan lede lenge. Treningsrapportene er positive.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en sjokkvinner i V75 Solvalla søndag

V75-5: 5 Sundsvik saigon er en eventyrhest fra Findland. Har vunnet mange løp på lokalbanene, men imponert voldsomt. Hesten er lynrask fra start og tar garantert teten. Er også veldig god til å forsvare seg. En liten Rex Rodney-type dette. Eneste usikkerhetsmoment er at hesten nå er flyttet og kommer ut i svensk trening. Det kan slå begge veier, men vi tror dyktige Rainer Bjørkroth har den hyperkapable hingsten i perfekt stand. En klar bankerkandidat. Garderer man er 4 Luck Smith verdt litt oppmerksomhet. Vallaken er i en voldsom utvikling. 12 Lucilu Hanover gjør sitt første løp på europeisk jord. Trener veldig bra og kan kanskje vinne dersom favoritten har en dårlig dag.

Fransk banker
V75-6: 2 Save The Quick er en av de beste fireåringene i Frankrike. Han er herdet i knallharde omgivelser og kan vise til solide resultater. Han er den klart beste hesten og blir vår soleklare banker.

V75-7: To hester skal normalt være nok. 5 Mago D'Amore er en flyvemaskin fra Italia. Gjør ikke annet enn å imponere og blir veldig vanskelig å slå. Vi ble imidlertid voldsomt betatt av 4 I Won't Dance på Bjerke. Den lille superhoppa var så god at vi tør ikke utelate henne. Vi tipper at vinneren må trave rundt 11,0 får å vinne. Gled dere til dette løpet også!

Ønsker du vårt V75-forslag, klikk her.