Klikk her for våre V5-forslag


To klare bankere og mange hester i de øvrige løpene er trolig resepten på å løse dagens V5-mysterium på Sørlandet. Den sikreste vinneren er trolig 12 Moi Elden (V5-3A). Skal noen hester kalles hedershester på Sørlandet må det være Moi Elden som skal fortjene en slik status. Gjennom årenes løp har han travet inn 1,3 millioner kroner for eier Karl Lindland fra Mandal. Nå i en alder av elleve år er hingsten bedre enn noensinne. Mye av æren for det skal Katrine "Katta" Olsen Wågenes ha. "Katta" jobber hos Bo Westergaard og på den stallen har Moi Elden tent til. I dag jager Moi Elden sin femte strake seier. Han er like god under sal som i sulky. Han blåser rundt konkurrentene og blir en klar banker. Og "Katta", hun er en strålende rytter. Gå til lukene!

Trykk her for Nettavisens eksperttips

8 Overlover (V5-2A) taper ikke feilfritt. Dansken har langt større kvaliteter enn hva konkurrentene kan vise til. Åttendespor bak bilen er trolig bare en fordel. Med hest bare på en side av seg kommer han feilfritt ut. Han kan ned mot 15,0 og lar seg neppe beseire. Ny klar banker!

ODDSTIPS SØNDAG: Førde har voldsomme skadeproblemer


I de øvrige løpene kan det komme en overraskelse eller to. 9 Torpana (V5-1A) blir en banker for mange. Er den beste hesten og har har tapt bare to ganger i livets ni starter. Møter stadig bedre hester og må ikke gjøre noe feil i dag. 10 Hage Svarten er mange hakk bedre enn programraden. Vi tror han kjemper i striden med klaff. 11 Ranlem Tor har funnet stilen. Han er belønnet med tre strake andreplasser og kan vinne løp når som helst. 2 Horgen Even kommer ut etter pause. Han skal regnes som en outsider på direkten med Høitomt i sulkyen. Horgen Even viste et par riktig fine løp i fjor. 15 Solbakkens Knut er ikke enkel. Rogalendingen har imidlertid fart for en plass helt i toppen om han skulle gå feilfritt. 7 Jærvenka var mye betrodd i vinnerspillet i morgentimene i dag. Sånt skal man ta på alvor. Vi vet hesten fra før har vist fin kapasitet, men hun mangler fortsatt en seier.

Tippetips søndag: Vi går for 12 rette

12 Havsalt er den beste hesten. Derby er et av årets mål for hingsten som gikk bra etter pause på Jarlsberg selv om han ikke fikk premie. Nå er motstanden mange hakk enklere. 2 Eng Faks er variabel. Bra på sitt beste og det så ut til at Høitomt hadde et ekstra godt tak på vallaken sist. 1 Uberg Troll er bedre enn raden, men viljen er ikke alltid som den skal. På en god dag kan han detonere V5-bomben. 8 Aabergen holder bra form, men står kompilsert til. Ellers kunne vi nevnte ytterligere seierskandidater i løpet. Vi anbefaler bredest mulig gardering på kupongene.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 49.791 innspilt på Bjerke onsdag 2. juni.

4 Easy Livin` har en fin oppgave i V5-5A. Vi tror han kan lede hele veien. 5 One Of The Best rader iokke opp, men formen er fin. Han er dessuten matchet i sterkere konkurranse enn hva han møter i dag. 8 Reds Touchman var veldig bra etter en tøff åpning sist. Må med. 12 Jobie Light står kjelkete til, men har kapasitet til å slå alle konkurrentene med litt temo i løpet. 1 Mi Mi holder usikker form etter løpspause. Er uansett forberedt når Tjomsland ladder for årsdebut. 6 Starchip Victory gjør stadig fine løp. Ble treer i billig lag i Bergen sist og må gå opp mot sitt beste for å vinne i dag.