*Nettavisen* Sport.

Ole Einar Bjørndalen tok sølv på jaktstarten

MEDALJEMANN: Ole Einar Bjørndalen tok VM-medalje nummer 42 når han suste inn til sølv under søndagens jaktstart. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

To nordmenn på pallen.

06.03.16 14:28

Ole Einar Bjørndalen fortsatte sitt fantastiske VM i skiskyting med nok en sølvmedalje under søndagens jaktstart i Holmenkollen. Det er 42-åringens andre sølvmedalje under mesterskapet i Oslo.

Legenden fra Simostranda hadde én bom etter første skyting, men fulgte opp med å skyte feilfritt på de neste tre. Dermed ordnet han nok en medalje i det som ser ut til å bli et fantastisk mesterskap for Bjørndalen som nå står med hele 42 VM-medaljer.

Det var ingenting nordmennene kunne gjøre med suverene Martin Fourcade på dagens jaktstart. Franskmannen startet med 26 sekunder ned til Bjørndalen fra lørdagens renn.

Likevel ble det en flott norsk dag i Holmenkollen da Emil Hegle Svendsen tok en bronsemedalje foran Johannes Thingnes Bø, og gjorde at det blir en stjernespekket pall under medaljeseremonien senere søndag.

- Det er de tre største skiskytterne i historien på pallen. Fourcade, Bjørndalen og Svendsen, for en drømmepall! Det er hall of fame i Oslo sentrum i kveld! hyllet NRK-kommentator Andreas Staburn Smith da de tre hadde passert målstreken i Kollen.

- Jeg måtte jo runde av med samme tall som alderen! Det er noen løp igjen, men dette er maks av det jeg kunne få ut i dag, fortalte 42-åringen til NRK etter løpet.

- I går hadde jeg fullt hus, i dag bommet jeg to og det er litt for mye. Den første liggende og den andre stående irriterer meg litt. Jeg var veldig offensiv og det var veldig nært, tror jeg, fortalte Bjørndalen om søndagens renn.

Suveren Fourcade

Fourcade startet med 26 sekunder ned til Bjørndalen og gav ikke fra seg ledelsen i det hele tatt under søndagens jaktstart. 27-åringen var suveren i sporet, og styrte rennet fra start til mål.

Likevel kunne det blitt veldig spennende da Fourcade bommet på to i den fjerde og siste skyting. Bjørndalen kunne gått ut likt med franskmannen, men bommet på én i den siste og avgjørende skytingen.

Dette er franskmannens tredje gullmedalje av tre mulige under skiskytter-VM i Oslo.

Norsk bronse-duell

Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø kjempet side om side om bronsemedaljen, men den rutinerte trønderen, som kjørte seg opp fra 17. plass, parkerte Thingnes Bø og gikk inn til bronse.

Det ble en heller skuffende dag for Tarjei Bø som til slutt endte som nummer 31. Han hadde én på hver av den andre, tredje og fjerde skytingen og fikk det dermed ikke helt til å stemme under søndagens renn.

Neste løp for skiskytterherrene er 20km på torsdag. Da satser nok Bjørndalen på å innkassere medalje nummer 43.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag