RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole Einar holder formen hemmelig

Foto: Jon Hagebø
Sist oppdatert:
BEITOSTØLEN (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen vil ikke si noe om langrennsformen før etter World Cup-rennet i Kuusamo.

Kommende helg skal han forsøke å kvalifisere seg til World Cup-laget til rennet i Kuusamo 26. november. For OL-grossisten i skiskyting legger ikke skjul på at han gjerne vil med til VM i Oberstdorf i februar som langrennsløper.

Lyst
- Jeg har veldig lyst til å gå fort på ski. Og går jeg fort nok så lar det seg gjøre å dublere med skiskyting og langrenn i år. Skulle det ikke gå fort nok så får jeg konsentrere meg om skiskytinga, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Han dublerte også i OL i Salt Lake City for snart tre år siden. Og det har gitt mersmak. Men han er ikke helt sikker på formen ennå. Derfor vil han ikke si noe om hvordan han ligger an formmessig i forhold til den sesongen.

- Jeg har gjort noen ting annerledes i år. Jeg har blant annet trent mindre med laget enn før. Derfor er jeg litt usikker på hvordan formen er. Jeg vil vente med å si noe til etter rennet i Kuusamo.

- Derimot er jeg veldig sikker på skytinga. Der føler jeg at jeg er i bra form, sier han.

Vil lære
For Ole Einar har langt fra bare fokus på langrenn. Han vil også ta opp kampen mot fjorårets suveren i skiskyting, Raphael Poiree.

- Han er helt klart en motivasjonsfaktor for meg. Han var veldig god i fjor, spesielt i VM. Han har dessverre vært lite med oss i år. Han og Liv Grete trener mye for seg selv. Jeg skulle gjerne sett dem mer med her. Jeg har mye å lære av begge to.

- Men vi har jo et veldig bra lag selv, hvor vi er blitt veldig flinke til å dele av erfaringene vi har. Det er viktig at vi er gode individualister i et lag. Vi har etter hvert fått mye erfaring. Har for eksempel jeg fått en idé om noe, så deler jeg den med laget, understreker Ole Einar overfor TV 2 Nettavisen.

Nye mål
Til tross for at han allerede har fem OL-gull i bagasjen, så klarer prefeksjonisten å motivere seg til nye mål. I Torino-OL er han tittelforsvarer på alle distanser.

- Å gjenta det som skjedde i Salt Lake City er mulig. Men man skal ha god tro på seg selv for å kunne gå ut å si at en har et slikt mål. Jeg skal forsøke å forberede så godt som mulig og stå best mulig rustet for Torino.

- I tillegg så er det jo kommet enda en øvelse på programmet i forhold til for fire år siden, sier Bjørndalen, vel vitende om at han aldri er blitt OL-vinner i fellesstart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere