Gå til sidens hovedinnhold

Ole Einar: - Ikke bra nok

Tro ikke at perfeksjonisten Ole Einar Bjørndalen var fornøyd etter seirene i jaktstarten i Holmenkollen og verdenscupen sammenlagt.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Det ble fire bom under tilnærmet perfekte forhold Bjørndalen. Da blir det ingen utagerende feiring av et par nye meritter på CV-en for tidenes beste skiskytter.

- Etter at jeg kom i mål, begynte jeg ganske raskt å tenke på søndagens fellesstart. Jeg må skjerpe meg hvis jeg skal ha noen sjanse der. Det jeg presterte på stående i dag, er ikke bra nok, konstaterer perfeksjonisten etter sin fjerde sammenlagtseier i verdenscupen.

- Stenmark neste
Lørdagens triumf i Holmenkollen var skiskytterkongens 62. enkeltseier i verdenscupen. Dermed kryper han enda et hakk nærmere Ingmar Stenmark – alpinisten som er tidenes mestvinnende vinteridrettsutøver i verdenscupen. Alpinisten står bokført med 86 seirer.

- Stenmark neste, konstaterer Ole Einar Bjørndalen med et smil. Det kunne ha vært en spøk, men er det selvfølgelig ikke.

Bjørndalen snakker aldri om seier, men innkasserer dem på løpende bånd. Det har han tenkt å fortsette med helt til OL i Vancouver om fire år. Minst.

- Må bli bedre
Nå åpner han også for muligheten til å gjøre nye forsøk på triumfer i spesiallangrenn. Neste års ski-VM i Sapporo passer perfekt inn i Bjørndalens planer. 15 kilometer i fri teknikk går av stabelen ei drøy uke etter at skiskytter-VM avsluttes i Anterselva.

- Jeg har lyst til å gå i Sapporo hvis jeg blir god nok. Men det forutsetter at jeg forbedrer meg i langrenn. Denne vinteren tror jeg ikke jeg kunne ha hevdet meg i langrenn, sier Ole Einar Bjørndalen.

Lørdag var det i hvert fall farten i sporet som reddet ham. 32-åringen fra Simonstranda gikk ut 42 sekunder foran latviske Ilmar Bricis. Det ble imidlertid én bom hver av de to liggendeseriene, og konkurrentene krøp innpå.

Vant jaktcupen
Etter fullt hus på første stående, så seieren ut til å være i havn. Men det var før det stokket seg på siste stå, med to bom.

I mål var Bjørndalen knappe seks sekunder foran andremann, Tomasz Sikora fra Polen. Tyske Ricco Gross kopierte landskvinnen Kati Wilhelms prestasjon fra tidligere på dagen, og skjøt fire fulle hus. Det holdt til en tredjeplass.

Med lørdagens seier gikk Ole Einar Bjørndalen også til topps i jaktstartverdenscupen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året